Türkiye-İran sınırında bekletilen tırlar soyuluyor

Türkiye-İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı'nda yaklaşık 400 tır bekletiliyor. Sınırın İran tarafından bekletilen tırlar gece çadırları kesilerek malzemeler çalınıyor ve şoförler tehdit ediliyor. Tır şoförü C.D., “Gece gelip bizim çadırlarımızı yırtıyorlar. Tırları soyup şoförleri dövüyorlar. Bıçak çekip tehdit ediyorlar. İran polisi bu olanlara karşı bir şey yapmıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye-İran sınırında çok sayıda tır bekletiliyor.

Tırlar İran'a Gürcistan-Azerbaycan üzerinden gittiler. Şoförler tırları yükledikten sonra Türkiye'ye girmek için Gürbulak Sınır Kapısı'na geldiler ancak kapılar kapatıldığı için Türkiye'ye alınmadılar. Korona virüsü nedeniyle Türkiye-İran sınırı kapatılmıştı ancak ticari faaliyetler devam ediyordu.

'YA TIRLARI BOŞ GÖNDERECEKSİN YA DA BEN TIRLARI ALMIYORUM'

Tır şöförü C.D., sınırında bekletilen 400 şoförden biri. Diğer şoförler gibi oda İran'a Gürcistan-Azerbaycan üzerinden gitti. Doğar, "İran bizim girişimize izin verdi. Biz İran'a boş geldikten sonra burada tırları yükledik ancak Ağrı Valisi, Gürbulak Sınır Kapısı'nı kapattıktan sonra burada kaldık" dedi.

C.D.'nin İddiasına göre Ağrı Valisi Süleyman Elban İran'a "ya tırları boş göndereceksin ya da ben bu tırları almıyorum" demiş ancak İran bunu kabul etmemiş.

'GECE GELİP BİZİM ÇADIRLARIMIZI YIRTIYORLAR'

Tırların çoğu meyve ve sebze yüklü olduğu belirtiliyor. Günlerdir bekletilen tırların içindeki meyve ve sebzelerin hepsi bozulmuş. C.D. şunları söylüyor:

"Gece gelip bizim çadırlarımızı yırtıyorlar. Tırları soyup şoförleri dövüyorlar. Bıçak çekip tehdit ediyorlar. İran polisi bu olanlara karşı bir şey yapmıyor. Burada bir tuvalet vardı onu bile kapattılar. Ne yiyecek var ne içecek. Tüm bunlar yetmezmiş gibi gece gelip araçların lastiklerini patlatıyorlar. Video çekip bir yerlere kendimizi bildiremiyoruz. İran askerleri bize silah doğrultarak bir arkadaşımızı gözaltına aldılar. Bize söyledikleri tek şey var: Vali kapıları kapatmış ikinci bir emre kadar beklemeniz gerekiyor. Bizde burada kaldık sesimizi duyuramıyoruz."

'BİZİ TÜRKİYE'YE ALSINLAR'

Yetkililere çağrıda bulunan şoför C.D., "Ne yapıyorlarsa Türkiye'de yapsınlar biz burada tanımadığımız bir memleketteyiz. Bize sahip çıksınlar. Bizi Türkiye'ye alsınlar" diye konuştu.