TTB’den Çalışma Bakanlığı’na: Zorunlu olmayan üretim dursun

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazı gönderen Türk Tabipleri Birliği, zorunlu olmayan üretimin durdurulmasını ve bir an önce ‘Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nun toplanmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazı gönderdi. Covid-19 salgını sürecinde yaşamsal çalışma alanlarında çalışma koşullarının ve çalışma sürelerinin düzenlenmesini talep eden tabipler zorunlu olmayan üretimin durdurulmasını istedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a gönderilen yazıda, “Salgın sürecinde fabrikalarda, işletmelerde işyeri hekimliği yapan meslektaşlarımız çok zor şartlar altında ve her an COVID-19 hastalığına yakalanma riskiyle çalışmaktadırlar” denildi.

TTB tarafından gönderilen yazı şu ifadelerle devam etti:

REVİR KOŞULLARI UYGUN DEĞİL: Hepimizin çok iyi bildiği gibi işyeri hekimlerinin salgın öncesinde de zor olan çalışma koşulları salgın sürecinde giderek zorlaşmış, yaşam ve sağlık hakları açısından sıkıntılı bir döneme girilmiştir. Büyük fabrikalar dışındaki özel işletmelerde revir koşulları uygun olmamakla birlikte, triyaj alanlarından söz etmek mümkün değildir. Tüm bunlara ek olarak kişisel koruyucu malzemelerin sağlanmasında yaşanılan büyük sıkıntılar, fabrika yönetimlerinin ve OSGB'lerin bunları sağlama konusunda sorumluluk hissetmemeleri işyeri hekimlerinin ve çalışanlarının can güvenliğini sıkıntıya sokmaktadır.

İŞ SAĞLIĞI KURULU TOPLANSIN: Bakanlığınızın bir an önce Sağlık Bakanlığı ile birlikte bu sorunları çözmesi önemlidir. Özellikle işyeri hekimlerinin kişisel koruyucu malzemelerinin sağlanmasının hayati öneme sahip olduğunu ve sorumluluğunuzda olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca tüm bu sorunların konuşulacağı ve yaşanılan sıkıntılara çözüm yollarının aranacağı "Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu"nun bir an önce toplanmasını öneriyoruz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, ülkemizde COVID-19 salgınıyla mücadelenin, az sayıda yurttaşımızın ve sağlık çalışanının can kaybı ile sonuçlanarak başarıya ulaşabilmesi için önerilerimizin hayata geçirilmesindeki önemi ve önceliği kamusal sorumluluğumuz gereği bir defa da yazılı olarak anımsatmayı görev biliyoruz. (DUVAR)

Etiketler TTB sağlık korona