İnşaatta karantinaya alınan işçiler: Sesimizi duyun

Kırşehir'de 186 işçi, korona virüsü şüphesi nedeniyle cezaevi şantiyesinde karantinaya alındı. Sağlıksız koşullardaki şantiyede tedirginlik yaşayan işçiler, "İnşaatta karantina mı olur?" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırşehir'de cezaevi inşaatında çalışan beş işçinin, korona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. 186 işçi şantiyede karantinaya alındı. Tek lavabo ve banyonun olduğu şantiyede tedirginlik yaşayan işçiler, yetkili ve şeflerin ise karantinaya alınmadığını ileri sürdü.

Kırşehir E Tipi Cezaevinin devam eden inşaatında çalışan büyük çoğunluğu Diyarbakır Mardin, Van ve Batman illerinden gelen işçiler koğuşlarda karantinaya alındı.

Diyarbakır’dan Kırşehir’e gelen İnşaat İşçisi Mustafa Gülaydın, 2 gün önce cezaevi şantiyesi önüne iki doktorun geldiğini ve ateş ölçümü yaptığını, bazı işçilerin ateşlerinin yüksek çıktığını söyledi. Dün sabah yüksek ateşi olan işçilerin ambulans önünde beklediğini ifade eden Gülaydın, "Hepimiz endişelendik ve kapılara gittik. Polisler bize ‘burada vaka var hepiniz karantinadasınız. Biz burayı da karantinaya aldık ve siz bir yere çıkamazsınız’ dedi. Valiliğe ulaşmaya çalıştık ama kimse cevap vermiyor. Yani biz burada mağduruz ve sesimizin duyulmasını istiyoruz. İnşaat şantiyesinde karantina mı olur? Burada kalmak istemiyoruz" diye konuştu.

'KARANTİNA BÖYLE Mİ OLUR'

Kaldıkları koğuşların banyo ve lavabolarının kullanılmayacak durumda olduğunu ifade eden Gülaydın, şantiye yetkililerinin ise kendilerine yönelik herhangi bir önlem almadığını ileri sürdü. Eldiven, maske ve dezenfektanın işçilere verilmediğinin söyleyen Gülaydın, "Biz her koğuşta 4-5 kişi kalıyoruz. Karantina böyle mi olur? Sosyal mesafe kesinlikle yok. Yemekhanede yemek yemeye gidiyoruz ve yemek yapan kişinin elinde eldiven var ama bizim hiçbirimizin yok. Dün sabah bütün görevliler, şantiye şefleri ve iş güvenlikçileri hepsi burayı terk etmiş. Biz işçiler kaderimize terk edildik. Şantiye kapısında bekçi ve polis var ve biz hapis durumdayız. En azında bir yurda ya da bir otele yerleştirsinler. Yani bir an önce buradan gitmek istiyoruz" diye tepkisini dile getirdi.

'ŞEFLER KARANTİNADA DEĞİL'

Kepçe ve şap ekibinde çalışan bazı işçilerin istifalarını vermelerine rağmen çıkışlarına izin verilmediğini aktaran İşçi Mahsum Yıldız da, 14 Mart tarihinden itibaren cezaevi inşaatında çalıştığını belirtti. Yıldız, 186 işçinin tek lavabo ve banyo kullandığını belirterek, "Bir buzdolabı var ve bütün işçiler aynı dolaba dokunuyor. Yemekhaneler de ise sadece sandalyeler çapraz bırakılıyor. Karantina denilen şey bir kişilik odada olur, toplu kalınarak olmaz. Burada virüs yok ise o şefler de ve yetkililer neden burada kalmıyor. Neden biz işçiler buna zorlanıyoruz ve ya neden karantinadayız?" sorularını sordu.

'SESİMİZİ DUYUN'

Yaklaşık bir ay önce Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden çalışmaya gelen Erdal Özkaplan ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"İnşaatta karantina mı olur? Dalga mı geçiyorlar bizimle? Bu durumda bile yetkililer 'bize çalışın' diyorlar. Herkes kendini geriye çekmiş işler ortada kalmış. Şu an yaşadığımız yerde hayvandan farkımız yok. İnşaata karantinada kalınmayacağını devlet aklı bilmiyor mu? Yoksa bilerek mi yapıyor? Hepimiz burada hasta olalım ölelim ya da Kürt olduğumuz için mi bu muameleyi görüyoruz? Ben buradan bütün yetkililere sesleniyorum bizim de sesimizi duyun biz de buradayız." (Kaynak: MA)