'Yasaktan sonra toplu taşıma kullanımı arttı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağının ardından kentteki toplu taşıma araçlarının kullanımının arttığını söyledi. İmamoğlu, "Bir hafta önce, yani 6 Nisan'da İstanbul’da toplu ulaşım kullanım sayısı 896 bindi. Sokağa çıkma yasağı sonrası bu sayı 1 milyon 15 bin oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen cuma günü başlayan ve 48 saat süreyle uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından, kentteki toplu taşıma kullanımının arttığını söyledi.

İmamoğlu şunları söyledi: "Üzücü bir sayı paylaşmak istiyorum. Bir hafta önce, yani 6 Nisan'da İstanbul’da toplu ulaşım kullanım sayısı 896 bindi. Yani bir hafta önce 896 bin kez toplu ulaşımda Akbil basıldı. Anlamı bu. Taksi, minibüs hariç, ücretsiz kart gösterip binen polisler, sağlıkçılar, bunun gibi insanlar hariç. Bakınız çok büyük bir sayı değil mi? Ama bugüne baktığımızda yani düne baktığımızda iki günlük sokağa çıkma yasağından sonra, düne baktığımızda sayı 1 milyon 15 bin. Yani yüzde 12-13 civarında artış göstermiş durumda. Yani bu hiç hoş bir durum değil. Tekrardan fazla bir kullanım söz konusu. Bu bizi üzüyor. Evde kal çağrılarımızın yerine gelmediğini görüyoruz."

'BÜTÜN KURUMLARIMIZ TETİKTE BEKLİYOR'

Ekrem İmamoğlu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü de belirtti. İmamoğlu, "Önceden ilan edilmesi değerliydi. Biz buna çalışıyoruz. İstanbul’un hafta sonu nasıl bir iki gün geçirmesi konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Valiliğimizle irtibatlı, İstanbul Pandemi Kurulu'nun, Hıfzıssıhha Kurulu’nun alacağı kararlara da uyumlu. Hafta sonunu nasıl geçireceğimiz konusunda vatandaşlarımızın hiçbir şüphesi olmasın. Sağlıkçılarla ilgili tedbirleri, servislerinin sağlanması, sokaklarda almamız gereken tedbirleri, insanlarımıza acil hizmetlerin sunulması, zabıtadan itfaiyeye kadar bütün kurumlarımızın tetikte hazır olduğunu belirtmek istiyorum. Bu süreçte sadece İBB’nin değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki zabıtasından itfaiyesine, temizlikçi işçimizden bütün emekçilerimize, mezarlıklarda hizmet eden bütün belediyelerdeki çalışanlarımıza minnet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Hafta sonu yapacağımız çalışmaları son güne kalmadan önceden açıklayacağız. Nasıl bir hafta sonu geçirmeniz konusunda tavsiyelerimizi anlatacağız. Deneyimleri önemsiyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)