İstanbul'da pompalı tüfekli saldırgan buz pistini yaktı

Beylikdüzü'nde içinde buz pistinin de bulunduğu özel sosyal tesis, elinde pompalı tüfek bulunan bir kişi tarafından kundaklandı. Silahlı saldırgan, havaya ateş açarak itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesini engelledi.      

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beylikdüzü'nde içinde buz pistinin de bulunduğu özel sosyal tesis, elinde pompalı tüfek bulunan bir kişi tarafından kundaklandı.

Cumhuriyet Mahallesi Derviş Eroğlu Caddesi'ndeki Yaşam Vadisi'nde bulunan özel sosyal tesise gelen Ümit P, bidonda getirdiği benzini tesise ve çevresine dökerek burayı ateşe verdi.

HAVAYA ATEŞ AÇARAK YANGINA MÜDAHALEYİ ENGELLEDİ

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Saldırgan, itfaiye ekiplerini elindeki tüfekle tehdit ederek yangına müdahale etmelerini engelledi. Saldırgan pompalı tüfekle havaya ateş açarak itfaiye ekiplerini uzaklaştırmaya çalıştı.

İŞLETMECİYLE ARASINDA HUSUMET VARMIŞ

Silahlı saldırgan bu sırada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde sözler sarf etti. Ümit P'nin tehditleri nedeniyle uzun süre müdahale edilemeyen yangın tesisin büyük kısmına yayıldı. Saldırgan, daha sonra olay yerine gelen polis ekiplerine silahıyla teslim oldu.

Saldırgan gözaltına alındıktan sonra, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Tesiste büyük hasar meydana geldi.

Ümit P'nin emniyette verdiği ifadede, tesis işletmecisiyle aralarında husumet bulunduğunu, bu nedenle eylemi gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü. (AA-HABER MERKEZİ)