TGS gazeteci Tanrıverdi'ye saldırıya tepki gösterdi

TGS, İzmir'de fiziki saldırıya uğrayan gazeteci Ulvi Tanrıverdi'ye destek verdi. Sendika, "Gazetecilerin özgür çalışamadığı ortamda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Saldırıyı kınıyor ve bu barbarlığın son olmasını diliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağrı Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Çağrı Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Tanrıverdi'nin saldırıya uğraması sonrası Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tepki gösterdi.

TGS İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, çalıştığı sırada saldırıya uğrayan Tanrıverdi'ye saldırılması barbarlık olarak nitelendi. Açıklamada, "Menemen'de gazeteciye yapılan fiziki saldırı, halkın bilgi ve haber alma hakkına saldırıdır. Yerel demokrasinin yerleşmesine saldırıdır. Gazetecilerin özgür çalışamadığı ortamda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Saldırıyı kınıyor ve bu barbarlığın son olmasını diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Tanrıverdi, İzmir Menemen'de ilçedeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yazılar kaleme almış, 10 Nisan akşamı saat 21.00 sularında fiziki saldırıya uğramıştı. Tanrıverdi hastaneye kaldırılırken polis, bir kişiyi gözaltına almıştı. Tanrıverdi, yaşadıklarını “Marketin önüne geldiğimde, yüzünü göremediğim bir kişi, 'Ulan sen Allah ile, din ile…' nidasıyla arkamdan saldırdı” sözleriyle aktarmıştı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un bir yılını masaya yatırmak üzere bir dizi program hazırladığını ancak 6 Nisan günü Çağrı Radyoda yayınlanacak programın, geçirdiği ağır grip nedeniyle ertelendiğini belirten Tanrıverdi, şunları söylemişti: "Sosyal medyadaki kişisel hesabımdan, güncel konumuz olan koronavirüse gönderme yaparak bir paylaşımda bulundum. Paylaşımda, 'Bugün de toparlayamadık kendimizi programa çıkacak düzeyde. Yarına Tanrı, pardon korona kerim' diye yazdım. Sosyal medyada hedef gösterildim. Benim paylaşımımın neresinde din, inanç ve Tanrı ile dalga geçme var" demişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler tgs Ulvi Tanrıverdi