Sağlık çalışanları konakladıkları otelden kovuldu

Ailelerine korona virüsü bulaştırmamak için Zeytinburnu'ndaki Novotel'de konaklayan sağlık çalışanları otelden kovuldu. Yetkililer, "Diğer müşteriler sizden rahatsız oluyor" diyerek sağlıkçılara otelde daha fazla kalmamalarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Zeytinburnu'ndaki Novotel'de bir acenta aracılığıyla anlaşan ve günlerdir burada konaklayan sağlık çalışanlarına otel yetkilileri, "Buradan çıkın" dedi. Korona virüsü hastalarını tedavi eden sağlık çalışanları, ailelerine virüs bulaştırmamak için günlerdir burada konaklamak zorunda kalıyordu. Covid-19 hastalarını tedavi eden bir doktor, yetkililerin buna gerekçe olarak, "Buradaki müşteriler sizden rahatsız oluyor" diyerek oteli boşaltmalarını istediklerini söyledi.

'BİZDEN RAHATSIZ OLMUŞLAR'

Otelden zorla çıkartılmaya çalıştıklarını anlatan doktor, kaldıkları otele parayı eksiksiz yatırdıklarını ve burada kalmak için herhangi bir bakanlığın talimatı olmadığını söyledi.

Bu otelin çalıştıkları hastaneye daha yakın olduğu için burayı tercih ettiklerini söyleyen doktor, "Küçük çocuğu ve ailesi olan arkadaşlarımızla birlikte bir acenteyle anlaşarak bu otelde kalmaya başladık. Cumartesi günü bir sorun yaşadık. Bize, 'Çıkın' dediler. Otel yetkilileri bugün de, 'Süreniz bitti' diyerek odaları boşaltmamızı istediler. Biz de süreyi uzatmak istedik. Bizi kapı dışarı ettiler. Üç doktor arkadaşımıza da, 'Yarın çıkın' dediler. Bunun nedenini sorduğumuzda, bizden rahatsız olduklarını, diğer müşterilerin de bizi istemediklerini ilettiler" dedi.

'OTELDEN AYRILIŞ TARİHLERİ BUGÜNDÜ'

Konuyla ilgili aradığımız otelden bir yetkili şunları söyledi: "Novotel olarak Türkiye'de çok fazla otellerimiz var. Birçok otelimiz sağlık çalışanlarına karşılıksız sunuldu. Bazı otellerimiz de faaliyetlerini durdurdu. Zeytinburnu'ndaki otelde de sağlık çalışanlarına bir acenta aracılığıyla yardımcı oluyoruz. Bu arkadaşların çıkış tarihleri bugün bitiyordu. Korona virüs başladığından beri operasyon planımız var. İzne ayrılan arkadaşlarımız var. Çok az katılımcıyla hizmete devam ediyoruz. Sağlıkçı arkadaşlarımızın çıkış tarihleri bugün olduğu için bugün çıkın dedik. Acentanın isteği üzerine göre yarına çıkış tarihleri verildi.”

Sağlık çalışanlarına müşteriler rahatsız olduğu için mi 'ayrılın' denildi sorusuna ise yetkili, "Doktor arkadaşlara başka bir kat verilmişti" cevabını verdi.

İMAMOĞLU: YAKINDAKİ BİR OTELDE YERİNİZ HAZIR

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağlık çalışanları için yeni bir otel ayarladıklarını duyurdu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Güler, sosyal medya hesabından konuya ilişkin Ekrem İmamoğlu'nu da etiketleyerek "7 gün 24 saat görev başında olan sağlık personeline saygısızlık; Novotel Zeytinburnu ücreti ödenen odalarda ailelerini korumak için konaklayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi doktorlarını herhangi bir açıklama yapmadan otelden çıkarttı" şeklinde paylaşımda bulundu. Kısa bir süre sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kıymetli hocam, bu duruma çok üzüldük, sorumluluğumuzda olmayan bir otelde tatsızlık yaşamışsınız. Hemen yakındaki bir otelde yeriniz hazırlandı. Arkadaşlarım sizinle hemen iletişim kuracaklar" mesajını paylaştı.