Ardıç ve Barlas'tan sokağa çıkanlara hakaret

Sabah gazetesi yazarları, cuma akşamı getirilen sokağa çıkma yasağı öncesi market ve fırınlara gidenlere hakaret etti. Engin Ardıç, 'Ayılar, alt tabaka, lümpenler' ifadelerini kullanırken, Mehmet Barlas, "Zeka özürlüler" dedi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle cuma akşamı saat 22.00'de daha önceden duyurusu yapılmadan iki saat sonrası için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bilgilendirme yapılmadığı için alışverişini haftasonuna bırakan, küçük çocuğu olan, acil ihtiyacı olanlar o saatte açık olan bakkal, market ve fırınlara yığıldı... Sokağa çıkma yasağı bilgilendirmesinin son anda yapılması ve belediye yönetimlerine haber dahi verilmemesi yoğun eleştirilere neden oldu.

Sabah yazarları Engin Ardıç ile Mehmet Barlas ise faturayı yurttaşlara keserek, hakaret içeren ifadeler kullandı.

Barlas, "Cumartesi ve pazar günleri hava açacağı için sokağa çıkma yasağı geldi" başlıklı köşesinin 'Zeka özürlüler" başlıklı bölümünde, şunları  yazdı:

Zeka özürlüler

Sonuçta tüm yaşlar için iki günlük sokağa çıkma yasağı geldi. Ve büyük ölçüde bu yasağa uyuldu. Yasağı dinlemeyip sokağa çıkan veya gizli olarak açık tutulan marketlere tıkışanlar da, polis zoruyla evlerine gönderildiler. Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk "Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar" diyerek televizyon haberlerinden izledi.

'AYILARI İZLEMİYOR MUYUZ?'

Dışarı çıkanlara "Ayılar, alt tabaka, lümpenler" ifadeleriyle hakaret edenEngin Ardıç ise 'Dizginlemek' başlıklı köşesinde, şunları yazdı:

... Yasağı çiğneyen ayıları televizyondan gülerek izlemiyor muyuz?

...İşbu yasak alt tabaka için konulmuştur.

Çünkü hava henüz serin olsa da güzel, baharın ucu göründü, hafta sonu bunları "zaptetmek" mümkün olamayacaktı.

Küçük burjuva yasaklara büyük ölçüde uyum sağladı.

Yüksek sosyete, Şeyma hariç, olgun davranıyor. Ama onların evleri de geniştir.

Arıza çıkaran lumpenproletaryadır.

Virüsün yoğun olarak gözlendiği semtlere bakın, anlarsınız.