Savcı Gezi davası için istinafa başvurdu: Kavala tutuklansın, beraatler kaldırılsın

Beraatla sonuçlanan Gezi davasında, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Edip Şahiner kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Savcı Şahiner, Osman Kavala’nın ‘Kaçma şüphesi olduğu için’ yeniden tutuklanmasını, diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının ise kaldırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Gezi davasında 18 Şubat’ta verdiği karara itirazda bulunan Savcı Şahiner Osman Kavala’nın ‘Kaçma şüphesi olduğu için’ yeniden tutuklanmasını, diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının ise kaldırılmasını istedi.

Diken’den Kemal Göktaş’ın haberine göre, İstanbul Bölge Adliye (istinaf) Mahkemesine gönderilmek üzere İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan 90 sayfalık istinaf başvurusunda, Osman Kavala’ya ‘Faaliyetlerinde Kürt kökenli ve Ermeni kökenli vatandaşlara ağırlık vermek‘ suçlaması yöneltildi. Savcı Kavala’nın kadın hakları, çocuk istismarı, kadına şiddet, azınlıkların asimilasyonu, ifade özgürlüğü, çevre duyarlılığı gibi konularda yürüttüğü faaliyetlerin ‘İktidarı kitlesel kalkışmalarla saf dışı bırakma’ amacına yönelik olduğu da ileri sürüldü.

Şahiner, Gezi eylemlerini bir kalkışma olarak niteledi, Osman Kavala’nın bu sürecin planlanmasında, uygulanmasında ve ülkeye yayılmasında etkin rol oynadığını iddia etti. Savcı Kavala’nın Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ayşe Mücella Yapıcı aracılığıyla olayları perde arkasından kontrol ettiğini de öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

Gezi davası: Tüm sanıklar için beraat kararıGezi davası: Tüm sanıklar için beraat kararı

Kavala'ya kanuna rağmen tutuklamaKavala'ya kanuna rağmen tutuklama