Üç köy ve dört mahalle karantinaya alındı

Amasya, Kütahya ve Çankırı'da üç köy, Kastamonu'da bir mahalle, Karabük'te iki mahalle ve Kırşehir'de bir mahalle ile iki bina korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında yeni karantina kararları alındı.

Kastamonu'da Doğanyurt İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilçeye bağlı Gözalan köyü Erköz Mahallesi'nin karantinaya alınmasına karar verildi. Kastamonu'da daha önce 7 köy ve 11 mahallede karantina uygulanmaya başlanmıştı.

KÜTAHYA'DA KARANTİNA ALINAN YERLERİN SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

Kütahya'da ise Çakırlar köyü karantinaya alındı. Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Çakırlar Köyü bugün 8 Nisan 2020 itibarıyla karantina altına alındı. Yaşanan salgını önlemek ve vatandaşın sağlığını korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında Simav’a bağlı Yeşildere Köyü de 29 Mart’ta karantina altına alınmıştı. Böylelikle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kütahya’da karantina altına alınan yerleşim yeri sayısı iki oldu."

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çakırlar köyü korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. (Fotoğraf: Kamil Çertik/Anadolu Ajansı)

AMASYA'DA BİR KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Amasya Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun merkeze bağlı Ezine köyünün karantinaya alınmasının kararlaştırıldığını duyurdu. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın tedbir ve kurallara harfiyen uymalarını ve yetkililerin talimatlarına riayet etmelerini rica ederiz" denildi.

Amasya'da dün, Taşova ilçesine bağlı Kozluca köyü de karantinaya alınmıştı. Bu kararla kentte karantina uygulanan yerleşim yeri sayısının ikiye çıktı.

Kararın ardından jandarma ve sağlık ekiplerinin karantinaya alınan köyün girişlerinde önlem aldı. Anadolu Ajansı'na açıklama yapan köy muhtarı Mehmet İnan, nüfusu 1400 olan köyde 5 vaka tespit edildiğini söyledi.

İnan, "Jandarmamız yanımızda, burada bekliyorlar. Çevremizde tek bizim köyde çıktı vaka. 14 gün sürecek karantina ama inanıyoruz ki bu sıkıntı geçecek. Herkesin bu konuyu çok ciddiye alması lazım, vatandaşlarımız evlerinden çıkmasın. Allah'ın izniyle hepsini atlatacağız" dedi.

Altı yerleşimde karantina kalktıAltı yerleşimde karantina kalktı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki mahallede karantina uygulaması başladı.

Karantinanın 14 gün süreceği aktarılan valilik açıklamasında "Safranbolu ilçemizin Bağcığaz köyü Rahmanoğlu Mahallesi ile Cücahlı köyü Sarıoğlu Mahalleleri Covid-19 vakalarının artması sebebiyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile bugün saat 18:00'den 22 Nisan saat 24:00'e kadar 14 gün karantinaya alınmıştır. Köylerimize bağlı mahallelerimizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbirler alınarak uygulamaya geçilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Karabük'te karantinaya alınan mahallerde jandarma mahallelere giriş çıkışlara izin vermedi. (Fotoğraf: Orhan Kuzu/Anadolu Ajansı)

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinin Yeşilören köyü, iki kişide korona virüsü tespit edilmesi üzerine ikinci bir karara kadar karantinaya alındığı açıklandı. Kentte Şabanözü ilçesine bağlı Kamış köyü de daha önce karantinaya alınmıştı.

Kırşehir'de ise merkez Kervansaray Mahallesinde site içindeki iki bina ve Kaman ilçesine bağlı Savcılı Ebeyit Köyü Kapaklı Mahallesi'nde karantina uygulamasına geçildi. Tedbirler kapsamında kent merkezindeki 80 dairelik iki bina ile Kapaklı mahallesine girişi çıkışlar yasaklandı. (DUVAR-AA)

Çankırı'daki Yeşilören köyü, karantina kararı nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı.