Başsavcılıktan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Tehdit soruşturması sürüyor

Ekrem İmamoğlu'nu ölümle tehdit eden kişi hakkında 12 gündür işlem yapılmadığı eleştirileri üzerine açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, başvurunun işleme alındığını, iki gün sonra da emniyete bildirildiğini belirtti. Polisin ise soruşturmada henüz bir gelişme sağlamadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, ölümle tehdit edilmesine ilişkin henüz somut bir gelişme sağlanamadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sözcü gazetesi internet sitesinde yayınlanan ve İmamoğlu'nu tehdit eden kişi hakkında 12 gündür işlem yapılmadığı haberi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Başsavcılık açıklamasında, İmamoğlu'na yönelik "Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğunu anlarsın, yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm" ifadelerini içeren e-posta ile tehdit eden T.G. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapıldığı vurgulandı.

SAVCILIK: EMNİYETE BİLDİRDİK

Açıklamada, şüphelinin ilgili emniyet birimlerine şikayet edildiği belirtilerek, "Şüpheli hakkında '12 gündür bir işlem yapılmadı' şeklindeki gerçeğe aykırı haber nedeniyle bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" denildi.

Müştekinin avukatları tarafından yapılan 28 Mart 2020 tarihli suç duyurusunun aynı gün cumhuriyet başsavcılığının soruşturma defterine kaydedildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

" 'Acele iş' başlığı altında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazılan 30 Mart 2020 tarihli yazı ile de şüphelinin açık kimlik ve adresinin tespit edilerek yakalanması, şüphelinin cep telefonu, bilgisayar veya sosyal medya kullanıma uygun dijital materyallerine el konulması talimatının verildiği ifade edildi."

Açıklamada, şüphelinin yakalanması için çalışmalara devam edildiği ifade edildi.

(İSTANBUL-AA)