Türkiye'nin AB Temsilciliği'nde bir personel Covid-19 nedeniyle öldü

Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde bir personel korona virüsüne yakalandı. Yoğun bakımda tedavi gören aşçı Ahmet Eğri, bugün vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliği'nde aşçı olarak görev yapan Ahmet Eğri, yeni tip korona virüsü (Covid-19) nedeniyle öldü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde görevli aşçı Ahmet Eğri korona virüsüne yakalandı ve bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında "Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğimizin emektar personeli Ahmet Eğri kardeşimiz #Kovid-19 tedavisi gördüğü Brüksel’de Hakk’ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay da "Daimi Temsilciliğimizin emektar aşçısı Ahmet Eğri Usta iki haftadır yoğun bakımda olduğu Saint Luc hastanesinde bugün Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız çok büyük ve derin. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine sabır, selamet diliyorum. Tedavisi sırasında sayın Bakanımız ve sayın bakan yardımcımlarımız sürekli bizimle ve ailesiyle temastalardı. Bu acılı günümüzde de taziyede yanımızda oldukları için Daimi Temsilciliğimiz ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Dışişleri Bakanlığı camiamızın ve ailesinin başı sağ olsun. Ustamızın mekanı cennet olsun" açıklamasında bulundu.