TIR şoförü Malik Yılmaz: İş bulamıyorum

Sosyal medyada yayınladığı videodaki, “TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür” sözleri nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Malik Yılmaz'ın artık çalışabileceği bir işi yok. Gözaltından bırakıldıktan bir gün sonra iş aramaya başlayan Yılmaz'ın yüzüne, gittiği tüm kapılar kapandı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay’ın İskenderun ilçesinde TIR şoförlüğü yapan Malik Yılmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı videonun ardından işsiz kaldı. Korona virüsü nedeniyle yapılan ‘evde kal’ çağrıları için, Yılmaz, “Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür” demişti. Yılmaz ‘kanunlara uymamaya teşvik’ suçlamasıyla gözaltına alınmış ardından adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

İŞVERENDEN OLUMLU YANIT ALAMADI

Yılmaz daha sonra işverenini telefonla arayıp, "İşime geri dönebilecek miyim" diye sordu. Ancak Yılmaz'a olumlu dönüş yapılmadı.

Yılmaz işsiz kaldıktan sonra kendisi gibi işsiz olan bir çok kişinin yine de destek olmak için kendisini aradığını söyledi. İşsiz kişilerin destek taleplerini kabul etmediğini söyleyen Yılmaz şimdi de kapı kapı iş arıyor. Az önce bir şirketle iş için görüşmeye gittiğini söyleyen Yılmaz, "Bu virüsten dolayı artık iş bulunmuyor. İskenderun gibi küçük bir yerde artık iş bulmam zorlaştı. Az önce iş için görüştüğüm bir yerin de durumu çok kötüydü. 100 TIR'ı olan bir şirket en fazla 10 TIR çalıştırabiliyor. Tek bir yerden olumlu bir dönüş aldım. Onlardan gelecek haberi bekliyorum. Yine de her şeye rağmen maaşını benimle bölüşmek isteyenler oldu. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Yılmaz son olarak da TIR şoförlüğünün zorluğundan dolayı yollara çıkmayacağı, çocuklarına ve ailesine onlardan uzak kalmadan bakabileceği bir iş bulmayı istediğini söyledi.

TIR şoförü Yılmaz: Söylediklerim bizim gerçeğimizTIR şoförü Yılmaz: Söylediklerim bizim gerçeğimiz