Soylu: Polis bağış yapıyor ama zorla değil

Gazeteci Fatih Portakal, Emniyet'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya destek için polislerin maaşından kesinti yapılacağını iddia etti. İçişleri Bakanı Soylu, "Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsü salgınıyla mücadele kapsamında “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla başlattığı kampanyanın ardından devlet kurumlarında zorunlu bağış uygulaması başlandığı iddia edilmişti. Yargıtay, Milli Eğitim Bakanlığı ve BOTAŞ gbi kurumlarda personele bağış tarifeleri belirlenmişti.

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından Emniyet'te de polslerin maaşından zorla kesinti yapılacağı iddiasını duyurdu. Portakal, "Milli kampanyanın emniyet tarifesi: Polis memurları 100, komiser/amir 150, 4-3-2'nci derece müdürler 250, 1'incisi sınıf müdür 500 TL. Dilekçe doldurmaları istenmiş. 15'inde maaşlarından kesilecek" dedi.

.

Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bağış iddiasını doğruladı ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir girişimi olmadığını ileri sürdü. Soylu, "İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil" dedi.