Rize'de ilçeler ve köyler arasında toplu taşıma durduruldu

Rize'de ilçeler ve köyler arasında toplu taşıma 15 gün süreyle durduruldu. Rize'yle Artvin arasında ise ikinci bir açıklamaya kadar toplu taşımacılık yapılmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi'nin korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbir kararları valiliğin internet sitesinden duyuruldu.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında yapılan toplantıda, "il merkezinden ilçelere, ilçelerden il merkezine, ilçelerden ilçelere, il merkezinden köylere ve köylerden il merkezine her türlü toplu ulaşımın 15 günlüğüne durdurulması" kararlaştırıldı.

Çevre mahallerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için il merkezine ulaşmasını sağlayacak seferler düzenleneceği belirtilen açıklamada, "Ancak çevre mahallelerin zaruri ihtiyaçları gözetilerek il merkezi için asgari toplu taşıma sefer planlaması yapma hususunda Rize Belediye Başkanlığı yetkili olup, planlamanın takibi için gerekli bilgilendirmenin emniyet ve jandarma kolluk birimlerine yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Rize'yle Artvin arasında, ilçeler dahil yapılacak toplu taşıma faaliyetleri de ikinci açıklamaya kadar durduruldu. (HABER MERKEZİ)