Mühendisler hekimlere 'siper' oluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Covid-19 salgını sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı koruyucu malzeme eksikliğini gidermek için harekete geçti. Üyesi olan mühendislerin çalıştığı fabrikalarda 3 bine yakın yüz koruyucu siperlik üretimine başlayan TMMOB, destek olunması halinde TTB’den gelecek başka eksiklere ilişkin de üretime geçilebileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgını sürecinde sağlık alanında faaliyet yürüten meslek odaları hastanelerde malzeme eksikliğinin olduğunu belirterek bunların bir an önce giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’na birçok kez çağrıda bulundu.

Ankara Tabip Odası’yla (ATO) birlikte çalışma yürüterek malzeme eksikliğini tespit eden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) sağlık çalışanları için yüz koruyucu siperlik üretimi için harekete geçti. TMMOB’a üye mühendislerin çalıştığı fabrikalarda ilk etapta yaklaşık 3 bin siperlik üretimi yapıldı. ATO’ya teslim edilecek malzemelerin yanı sıra üretime devam etmek için diğer meslek örgütü ve siyasi partilere çağrıda bulunan TMMOB, ihtiyaç halinde farklı malzemelerin de üretebileceğini belirtti.

‘SORUMLULUK ALIP SÜRECE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ’

TMMOB’un sağlık çalışanlarının karşılaşacağı risklerin en aza indirilmesi için defalarca çağrı yaptığını hatırlatan TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’ndan Özgür Topçu, kampanyaya ilişkin, “Ne yazık ki bu süreçte devlet malzeme konusunda eksik kaldı. Koruyucu ekipmanlarda yaşanan eksikliklerin giderilmesi Türk Tabipleri Birliği’nin ısrarla altını çizdiği bir noktaydı. Bu maalesef hâlâ tam anlamıyla çözülmedi. Biz de hem sağlık çalışanlarıyla bir dayanışma hem de dolaylı olarak da halkın sağlığına bir katkı sağlamak istedik. Sorumluluk alıp ihtiyaca katkı sunmak istiyoruz” dedi.

‘İHTİYACA HIZLI BİR ŞEKİLDE CEVAP VERMEK İSTİYORUZ’

Ankara Tabip Odası’nın sahada eksiklikleri tespit ettiğini ve üretime başladıklarını belirten Topçu, “Bizim bazı odalarımız 3 boyutlu destek kampanyasında yer aldılar. Biz 3 boyutlu destek kampanyasını destekliyoruz ama daha hızlı üretebilmek için başka bir yola başvurduk. Üyelerimizin doğrudan içerisinde olduğu fabrikalarda üreterek hızlı bir şekilde bu ihtiyaca cevap vermek istedik. Şu an üretime başladık. Ankara için ilk etapta 3 bin civarında siperlik ürettik ve salı günü (7 Nisan) elimizde olacak. İhtiyaca göre tekrardan bu sayıyı artırmak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

‘FARKLI ÜRÜNLER DE ÜRETİLEBİLİR’

Ankara dışındaki iller için de malzeme ihtiyacı olduğunu bunun için de desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Topçu, “Bu üretim daha da gelişebilir. Üretim yapabiliriz ama sadece TMMOB’un değil diğer demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin de desteğiyle, onların da bu sürece katkısıyla bunu daha geniş bir mecraya yayabiliriz. Biz bir yere kadar karşılayabiliriz. Sonrasında TTB’den gelen ihtiyaç listesine göre farklı ürünleri de üretmeyi önümüze hedef olarak koyuyoruz” dedi.