86 yaşında koronayı yendi

Sakarya'da yaşayan 86 yaşındaki Resmiye Işık korona virüsünü yendi. Işık, umreden dönen oğlu ve gelininden virüs kapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Umreden dönen oğlu ve gelininden kendisine korona virüsü bulaşan 86 yaşındaki Resmiye Işık hastalığı yendi. Sakarya'da yaşayan ve hipertansiyon ile kalp ve akciğer rahatsızlıkları bulunan Işık, bugün itibarıyla koronayı yenen 786 kişiden biri olarak kayıtlara geçti.

Işık'ın oğlu Cavit ve gelini Hülya Işık, umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gitti. 12 Mart'ta dönüş yapan Işık çifti, il sağlık müdürlüğü ekiplerince günlük takipleri yapılmak üzere evde karantinaya başladı. Bu sırada Resmiye Işık da umreden dönen oğlu ve gelinini ziyaret etti.

Işık çifti, bir süre sonra başlayan öksürük şikayetiyle 18 Mart'ta hastaneye başvurdu. Yapılan testlerin pozitif çıkması üzerine Cavit ve Hülya Işık'ın hastanede tedavisine başlandı. Işık çiftinin tedavileri sürerken, öksürüğü artan Resmiye Işık, yakınları tarafından 22 Mart'ta hastaneye götürüldü. Yapılan testin pozitif çıkması üzerine Işık da hastanede tedaviye alındı.

Tedavilerinin ardından yapılan testlerin negatif çıkması üzerine Işık çifti 29 Mart'ta, Resmiye Işık ise 1 Nisan'da taburcu edildi. Resmiye Işık, "Hastalığı yendim, çok mutluyum. Allah herkesi bu belalardan korusun" dedi. (AA)

Etiketler YAŞ virüs korona 86