Sağlık Bakanlığı: Sadece öksürüğü olana da test yapılacak

Sağlık Bakanlığı, korona virüsünün tespitine ilişkin vaka tanımını değiştirdi. Bakanlığın yeni kılavuzuna göre, sadece öksürük, nefes darlığı ve nefes almakta zorluk şikâyetlerinden herhangi birisi varsa kişiye test yapılabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı, yeni tip korona virüsü (Covid-19) vaka tanımını değiştirdi. Ayakta başvuran hastalar için artık sadece öksürüğü olana da korona virüsü testi yapılacak.

Bakanlığın Covid-19 sorgulama kılavuzuna göre, ateş veya öksürük, sadece öksürük, nefes darlığı ve nefes almakta zorluk şikâyetlerinden herhangi birisi varsa, hastaya maske takılacak ve Covid-19 için ayrılmış alana yönlendirilecek.

NTV'de yer alan habere göre, üç soruya hayır yanıtını verenler de hemen gönderilmeyecek. Onlara da son 14 günde kendisinin ya da ev halkından birinin yurt dışından gelip gelmediği, yakınlarından birinin solunum sıkıntısıyla hastaneye yatıp yatmadığı ve yakınlarından birinin Covid 19 olup olmadığı sorulacak. Bu sorulardan birine evet yanıtını verirse de o kişiye test yapılacak.