Fatma Şahin: 65 yaş üstüne yasak fikri Mansur Yavaş'a ait

Korona virüsüne karşı en etkili önlemlerden olan 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkma yasağı getirilmesi fikrinin Mansur Yavaş'tan geldiği ortaya çıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Fikir Mansur Yavaş'tan geldi. Hemen İçişleri Bakanımız ile görüştüm. Aynı gün kararı çıkarttık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, korona virüsü önlemleri kapsamında getirilen 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önerisi sayesinde alındığını açıkladı.

Sözcü'den Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan Fatma Şahin, aralarında Mansur Yavaş’ın da bulunduğu belediye başkanları tarafından oluşturulan ortak Whatsapp grubu aracılığıyla görüştüklerini belirterek, "Sayın Mansur Yavaş 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı fikrini yazdı. Ben de hemen İçişleri Bakanımız ile konuştum. Aynı gün kararı çıkarttık" dedi. Fatma Şahin, Nevşin Mengü’nün “Sizin avantajınız da var, iktidar partisi mensubusunuz” sözlerine "Eyvallah elbette var. Ben yok diyemem ancak ben partilerine bakmadan tüm belediyelerimizle yardımlaşıyoruz” diye yanıt verdi.