Yardım kolilerine 'Cumhurbaşkanlığı' imzası

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya gönderdiği yardım kolilerinin üzerine "Türkiye Cumhuriyeti" değil, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı" yazıldı. İYİ Partili Ümit Özdağ, "Bu yardım Türkiye Cumhuriyeti devlet yardımı ise yazılması gereken Türkiye Cumhuriyeti'dir" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüsüne karşı bağış kampanyası başlattığı 30 Mart'taki konuşmasında salgından en çok etkilenen İtalya ve İspanya'ya yardım yapılacağını da açıklamıştı.

Maske, tulum, anti-bakteriyel dezenfektan malzemelerinden oluşan sağlık malzemeleri, Etimesgut Askeri Havalanı'ndan TSK'ye ait uçağı, İtalya ve İspanya'ya gönderilmek üzere yükleme yapıldı.  Yardım kolilerinin üstünde Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var... Karanlığın ardında nice güneşler var..." sözleri ve Cumhurbaşkanlığı Forsu basıldı. Kolilerde "Türkiye Cumhuriyeti" değil, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı" yazdığı görüldü.

Milli Savunma Bakanlığı yardım malzemelerini taşıyan uçağın videosunu Twitter hesabından "COVID-19 ile birlikte mücadele ve daha güzel günler temennisiyle İtalya ve İspanya için hazırlanan sağlık malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait A-400M tipi uçak ile yola çıktı" notuyla paylaştı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "Türkiye'den İspanya'da giden bu yardımı Sayın Erdoğan kişisel olarak yapıyor ise bu amblemin kullanılmasında sorun yok. Ancak bu yardım Türkiye Cumhuriyeti devlet yardımı ise yazılması gereken Türkiye Cumhuriyeti'dir" diyerek kolilerin üzerindeki yazıyı eleştirdi.