Suşehri'nde yan yana yürüme yasağı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, korona virüsü nedeniyle 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesi yasaklandı. İl dışından gelenlerin de 14 gün evlerinde karantinada kalması kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivas'ta, Suşehri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüsü salgını nedeniyle yeni kararlar aldı. Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı başkanlığında toplanan kurul, il dışından gelenleri taahhütname imzalatılacağını duyurdu.

Kaymakam Sarı, toplantı sonrası alınan kararlara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İl dışından gelen tüm vatandaşların evlerinde 14 gün kalması yönünde karar alındı. Vatandaşlarımıza 14 gününü dolduruncaya kadar evlerinde karantinada kalacaklarına dair taahhütname imzalattırılacak. Toplu taşıma araçları Suşehri'nden sadece Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerine yolcu taşıyabilecek, Sivas merkeze ve diğer ilçelerimize ancak seyahat belgesi olanları taşıyabilecek."

ÖZEL ARAÇLARA DA SINIRLAMA

Sivas'a giden özel araçlar için de koltuk kapasitelerinin yarısından fazla yolcu taşımalarının yasaklandığını belirten Sarı, şu ifadeleri kullandı:

"Özel araçlarda 3 kişi yolculuk yapabilecek. Şehir içi dolmuşların yolcu taşıma faaliyetlerine son verilecek. 3 kişiden fazla yan yana yürümek ya da sosyal mesafeye uymayacak şekilde bir arada bulunmak yasaktır. Mevsimlik işçilerin sağlık kontrolü sağlanacak. Kapanan şantiyelerde çalışan işçilerin evlerine dönmelerine izin verilmeyerek, şantiyelerinde karantinada kalmaları sağlanacak. Bu kararlar ilçe halkımızın sağlığı ve güvenliği açısından önemli. Herkesin bu kararlara uymasını arzu ediyoruz, yoksa yasal işlemler yapılacak."

(SİVAS-AA)

Etiketler yasak Suşehri korona