İmamoğlu'ndan İstanbul için 'sokağa çıkma kısıtlaması' çağrısı

Türkiye'deki korona virüsü vakalarının yaklaşık yüzde 60'ının İstanbul'da olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili basın toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Koca'nın iller bazında açıkladığı verilerde Türkiye'deki vakalardan yarasından fazlasının İstanbul'da görüldüğünü hatırlatan Ekrem İmamoğlu, "Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının %60’ının İstanbul’da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca'nın paylaştığı verilere göre Türkiye'deki 15 bin 679 vakadan 8 bin 852'si İstanbul'da. Koca, "Daha çok vaka görülen yer İstanbul. İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60'lara yakın" demişti. Bugüne kadar meydana gelen 277 ölümden de 117'si İstanbul'da yaşandı. (HABER MERKEZİ)

Koca, illere göre vaka ve ölü sayısını açıkladıKoca, illere göre vaka ve ölü sayısını açıkladı