Van M Tipi Cezaevi'nde infaz yasası protestosu

Van M Tipi Cezaevi'ndeki mahkumlar, TBMM'ye sunulan infaz yasasındaki değişiklik teklifini protesto etti. Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, "İnfaz yasasında yapılan af düzenlemesinin dışında kalan mahkumlar tarafından gerçekleştirildi" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van M Tipi Cezaevi'nde kalan mahkumlar, meclise sunulan infaz yasası değişiklik teklifini ıslıklarla ve çarşaf yakarak protesto etti. Protestolar kısa sürede sona erdi.

Van M Tipi Cezaevi'ndeki adli tutuklu ve hükümlüler tüm dünyayı etkileyen korona virüsü (Covid-19) salgını ve bugün TBMM'ye sunulan infaz yasasını çarşafları yakarak ve ıslıklarla protesto etti. Bağrışmalar cezaevinin bulunduğu mahalleden çok net bir biçimde duyuluyor. Ambulans ve itfaiye araçları da cezaevine doğru hareket etti.

VAN BAROSU BAŞKANI UÇAR: AF DÜZENLEMESİNİN DIŞINDA KALANLAR PROTESTO ETTİ

Konuya ilişkin Gazete Duvar'a bilgi veren Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, “infaz yasasına karşı bir protesto niteliğinde bazı olayların olduğunu, herhangi bir ölü ve yaralanın olmadığını” söyledi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi yönetimi ile görüştüklerini belirten Uçar, kendilerine cezaevinde herhangi bir sorunun olmadığını söylendiğini aktardı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi yönetimi ile görüştüklerini belirten Uçar, kendilerine cezaevinde her şeyin kontrol altında olduğunun söylendiğini aktardı. Uçar, "İnfaz yasasında yapılan af düzenlemesinin dışında kalan mahkumlar tarafından gerçekleştirildi" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç da "Van M-Tipine giden avukat arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre; infaz yasasında yapılacak değişikliklerden dolayı protesto haklarını kullanmışlar. Şuan yaralanma veya ona benzer bir durum yok. Olaylar durmuş durumda" ifadelerini kullandı.