İBB ve ABB blokeyi kaldırmak için dava açıyor

Korona virüsüyle mücadele için bağış kampanyası başlatan CHP'li belediyeler, Vakıfbank'ın bununla ilgili hesapları bloke etme işlemini ve İçişleri Bakanı Soylu'nun bununla ilgili genelgesini yargıya taşıyacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele için CHP'li belediyeler, başlattığı kampanyada açılan banka hesaplarının bloke edilmesi üzerine mahkemeye başvuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri "İBB'nin 5393 Sayılı Belediye Kanuna dayanarak şartsız bağışları topladığı banka hesabını bloke eden Vakıfbank’ın bloke işlemine neden olan İçişleri Bakanlığı genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için yarın Danıştay'a başvuracağız. Vakıfbank’ın yapmış olduğu bloke işleminin kaldırılması için de adli yargı mercilerinde gerekli hukuki başvuruları yapacağız" dedi.

Ankara Büşükşehir Belediyesi, "Belediye Kanunu'nda açık hükümler olmasına rağmen bloke edilen bağış kampanyası banka hesapları konusuyla ilgili olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi yarın İdare Mahkemesi'ne dava açacaktır" dedi.

YAVAŞ: KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ

Mansur Yavaş, "İşini ve gelirini kaybetmiş insanları desteklemek için kullandığımız ve sizlerin de katkıda bulunduğu banka hesapları İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bloke edilmiştir. Kimse endişe etmesin! Planladığımız yardımlara devam edeceğiz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi.

Ayrıca dokuz muhalefet partili belediyenin de aynı yönde dava açacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla yerel yönetimlerin korona virüsüne karşı başlattığı yardım kampanyalarının incelenmesi için genelge yayınlanmasının ardından, İstanbul ve Ankara'da büyükşehir belediyelerinin bağış hesapları bloke edilmişti.

.

5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5216 sayılı Kanunla, belediyelere bağış toplama ve belediye başkanına karşılıksız bağışları kabul edip gerekli tasarruflarda bulunma yetkisi tanınıyor. (HABER MERKEZİ)

Kanunlara göre belediyeler bağış toplayabilirKanunlara göre belediyeler bağış toplayabilir

Ankara ve İstanbul'un bağış hesapları bloklandıAnkara ve İstanbul'un bağış hesapları bloklandı

İBB ve ABB blokeyi kaldırmak için dava açıyorİBB ve ABB blokeyi kaldırmak için dava açıyor