TIR şoförü Yılmaz: Söylediklerim bizim gerçeğimiz

Sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla, 'evde kal' çağrıları için, 'çalışmazsak aç kalırız, nasıl evde kalalım' dediği için gözaltına alınan TIR şoförü Mali Yılmaz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. "Söylediklerim bizim gerçeğimiz" diyen Yılmaz, evde ailelerinin yanında olmak istediklerini ancak çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın İskenderun ilçesinde sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan TIR şoförü Malik Yılmaz, virüs tehdidi kadar çalışanlar olarak geçim tehdidi altında da olduklarını söyledi. Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla Malik Yılmaz'ın gözaltına alındığını belirterek, "Soylu ve iktidar, sosyal medyada ve toplumda bu tür itirazların, çıkışların yayılmasını istemiyor. Bunun için sopa gösterdiler" dedi.

Dün gözaltına alınan Yılmaz, sevkedildiği Sulh Ceza Hakimliği’ tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

SOYLU GÖZALTIYI SAVUNDU

Gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yapılan eleştirilerin gözaltı gerekçesi yapılmasını savunarak, şunları söyledi: "Gariban olup olmadığına, arkasında bir niyet olup olmadığına ben bakarım. Burada, milletimizi tahrik edecek, sürekli olarak hem devletin yaptıklarına hem milletin evde gösterdiği sabıra, tahammüle, bu birlikteliğe sıkıntı düşürebilecek bir paylaşım yapmanın, meseleyi bu şekilde karıştırmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Herkes zorluk çekiyor, herkes evde. Biz bir sosyal devletiz. Kimseyi aç, açıkta bırakmayız. Bugüne kadar da bırakmadık.  ABD’de acil servislere alınmayıp, ölen insanlar var. Burası parası olanın tedavi edildiği bir ülke. Benim ülkemde parası olup olmayan herkes tedavi edilebilir. Aynı zamanda kim sıkıntı çekiyorsa, devletimizin tüm kurumları tarafından el açılır."

YILMAZ: BEN DE AİLEMİN YANINDA OLMAK İSTİYORUM AMA...

Serbest bırakıldıktan sonra Birgün'e yaşadıklarını anlatan Yılmaz, "Ben yoksulların isyanını dile getirdim. Kimseyi galeyana getirme derdim yok. Bunlar bizim gerçeğimiz. Söylediklerimin arkasındayın. Bizim dışarda olmamız halk sağlığına tehdit. Emniyette ve savcılıkta bunları anlattım" diye konuştu.

Koronavirüs tehlikesi karşısında evde ve ailesiyle oturmak istediğini ama bunun mümkün olmadığını anlatan Baran, "Bugün hangi tır şoförüne, hangi emekçiye sorsanız ailesiyle oturmak ister. Ancak ailemin sağlığı için hem çalışmak zorundayım hem de onların sağlığı için onların yanında oturmam gerekiyor. Bu nasıl olacak? Bu düzenden kastım bu. Bu düzen yoksulları öldürüyor. Bu düzene karşı tedbir alınması virüs önlemleri kadar önemlidir" ifadelerini kullandı.

BARO: SOYLU SOPA GÖSTERMESİN

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Biz avukatlar devreye girmesek, toplumsal dayanışma olmasa tutuklama olabilirdi. Soylu ve iktidar, sosyal medyada ve toplumda bu tür itirazların, çıkışların yayılmasını istemiyor. Bunun için sopa gösterdiler. Yapılması gereken sopa göstermek, toplumu korkutmak değildir. Gerekli tedbirleri almaktır" dedi.

'Beni virüs değil, senin bu düzenin öldürür' diyen şoföre gözaltı'Beni virüs değil, senin bu düzenin öldürür' diyen şoföre gözaltı