Korona partisi verdiler, gözaltına alındılar

İstanbul Büyükçekmece'de yaklaşık 100 kişilik grup, korona virüsü tehdidini dinlemeyip parti verdi. Partiyle katılanlar eğlendikleri anları sosyal medyadan canlı yayınladı. Harekete geçen polis 15 kişiyi gözaltına aldı, partinin verildiği villa mühürlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı 'Evde kal' çağrıları yapılırken 100 kişilik bir grup İstanbul Büyükçekmece'de kiraladıkları bir villada 'Korona Partisi' verdi. Partiye katılanlar sosyal medyadan yayın yapınca kendilerini ele verdi. Polis, partinin verildiği binayı mühürledi, binanın sahibi, İ.Y., DJ'lik yapan T.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Bazı gençler partiye 'kostümlü' katıldı.

İstanbul Valiliği soruşturmayla igili yaptığı açıklamada "Partiyi organize ettiği tespit edilen şüpheli M.S ve M.E.Ç, partide DJ'lik yapan şüpheli T.A ve partiye katılanlardan Y.Ü, E.K. (Ş), C.D, Ö.A.Y, Ö.Ö, S.U, Y.K ve ikamet sorumlusu İ.Y isimli şüpheli şahıslar hakkında 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' fiili nedeniyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca adli ve idari işlem başlatılmıştır. Partinin düzenlendiği Büyükçekmece İlçemiz, Bahçelievler Mahallesi, Zencefil Sokak’ta bulunan bina zabıta görevlilerince mühürlenerek faaliyetten men edilmiş, diğer katılımcı şahısların tespitine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir" dedi.

Polisler şüphelileri Emniyet'e götürürken maske taktı.

Partiyi organize etmekle suçlanan M. E. Ç.'nin avukatı Abdullah Burak Akça, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğlencenin sosyal medyada paylaşılması üzerine toplumda büyük tepki topladığını belirterek, bunun üzerine emniyet ekiplerinin çalışmalarıyla yaklaşık 15 kişinin ifadesinin alındığını söyledi. Akça, ifadelerinin ardından yaklaşık 10 kişinin serbest bırakıldığını aktararak, müvekkili ve bazı kişilerin işlemlerinin devam ettiğini dile getirdi. Sosyal medyada iddia edildiği gibi bir suçun işlenmediğini savunan Akça, "Sosyal medyadan dolayı olay amacını aşmıştır. Kesinlikle bir parti, ticari amaç söz konusu değildir. Olay şahısların kendi aralarında eğlenmesidir. Müvekkilim de sonradan oraya eğlenmeye gitmiştir." dedi.

Emniyet'teki işlemleri tamamlanan M.S, M.E.Ç, İ.Y ve S.U, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (AA)