Sanel’de işçiler virüs nedeniyle "kaçınma hakkı"nı kullanıyor

İstanbul'daki Sanel Elektronik şirketinde bir işçide Covid-19 testi pozitif çıktı. Ancak buna rağmen üretim durdurulmadı. Fabrikada örgütlü Birleşik Metal-İş, gerekli tedbirler alınmadığı için işçilerin yarından itibaren "kaçınma haklarını" kullanarak üretim yapmayacaklarını bildirdi. Sendikadan yapılan açıklamada, "30 Mart 2020 tarihi itibariyle hiçbir üyemiz iş yerine gelmeyecektir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe’de bulunan Sanel Elektronik'te bir işçide Covid-19 testi pozitif çıktı. Ancak buna rağmen üretim durdurulmadı. Fabrikada örgütlü Birleşik Metal-İş, gerekli tedbirler alınmadığı için kaçınma haklarını kullanarak üretim yapmayacaklarını bildirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada, 159 işçinin bulunduğu Sanel Elektronik'te çalışan ve Covid-19 testi pozitif çıkan S.G'nin Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiği belirtilerek, "Bununla beraber aynı lokasyonda çalışan farklı işçilerde de hastalığın belirtileri görülmektedir ve bir kısmı için evlerinde karantina uygulamasına başlanmıştır. Sendikamız işverenle bu konuyu müzakere etmiş fakat bu hayati önem arz eden durumda gerekli önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınmadığını tespit etmiş ve Sanel İşçileri, önlemlerin hayata geçirilmemesi üzerine İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 13. Maddesinde belirtilen ciddi ve yakın tehlikenin önlenemez olduğu durumu ortaya çıkaracağından aynı madde uyarınca üyelerimize tanınan çalışmaktan kaçınma hakkını kullanacaktır" denildi.

Sendikanın açıklamasında işçilerin "kaçınma hakkını" kullanmasının bir ilk olduğu kaydedilerek "İş yerindeki yetkili Sendika olan Birleşik Metal-İş üyelerinin tamamı, 30.03.2020 tarihi itibariyle çalışmaktan kaçınma hakkını kullanıyor" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)