İstanbul'un giriş ve çıkışlarında virüs denetimi

Korona virüsü salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında İstanbul'un tüm giriş ve çıkışlarında kontroller yapılıyor. Şehirler arası otobüslerdeki yolcuların izin belgeleri kontrol edilirken, araç sürücüleri ve yolcuların ateşi ölçüldü. Ateşi yüksek çıkanlar hastaneye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yeni tip korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında denetimler gerçekleştiriliyor.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu Güney ve Kuzey Orhanlı Katılım yolu ile D-100 Kuzey ve Güney Yol Tuzla Köprüsü mevkisinde Avrupa Yakası'nda TEM Kuzey ve Güney yol Çerkezköy Kavşağı ile D-100 Kuzey ve Güney yol Kınalı Kantar Kavşağında araçları kontrol etti.

Polis ekipleri, durdurduğu şehirler arası otobüslerdeki yolcuların "Seyahat İzin Belgesini" kontrol etti. İzin belgesi bulunmayan yolcuların kentte girişine ve kentten çıkışına izin verilmedi.

Denetime İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı, otobüslerin dışındaki tüm araçlarında durdurulduğu, yolcuların ateşlerinin ölçüldüğü, bilgilendirme yapıldığı ve ateşi yüksek çıkan vatandaşların ambulanslarla hastaneye sevk edildikleri öğrenildi.

'GEREKİRSE 14 GÜN KARANTİNAYA ALINACAK' 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'un bütün giriş ve çıkışlarında sağlık kontrollerinin yapıldığını bildirdi. Vali Yerlikaya, Twitter hesabından "EvindeKalİstanbul" etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'un bütün giriş ve çıkışlarında sağlık kontrolleri yapılıyor. Sağlık durumu, karantinaya alınmasını gerektiren vatandaşlarımız 14 gün süreyle belirlediğimiz yerlerde karantinaya alınacak" (AA)