HDP'li vekil Remziye Tosun hakkında soruşturma başlatıldı

HDP, Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerindeki bazı mahallelerde halkı, korona virüsüne karşı önlem amacıyla evde kalmaları yönünde anonsla uyardı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürtçe anons yapan HDP Milletvekili Remziye Tosun ile bir kişi hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi tarafından, Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerindeki bazı mahallelerde korona virüsüne karşı önlem amacıyla Kürtçe, "evden çıkmayın" anonsu yapıldı. Halkı bilgilendirme ve uyarı için yapılan anonsa HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun da katıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, anons hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Remziye Tosun ve anons yapan HDP Gençlik Meclisi üyesi bir kişiye "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması yöneltti. Ayrıca anonsu yapan kişi için gözaltı kararı verildi.

Bu arada Remziye Tosun'un soruşturmaya gerekçe olarak gösterilen videoda, savcılığın yönelttiği suçlamaları içeren ifadeleri kullanmadığı görüldü. Videoda Remziye Tosun'un halka şu sözlerle seslendiği görülüyor: "Korona virüsü tüm dünyaya yayıldı. Virüsü birbirimizden kapıyoruz. Hastalar bu virüsü etraflarına yayıyorlar. Hükümet halkı için tedbir almıyor. Alınan tedbirler yetersizdir. Ailelerimiz ve halkımız için tedbir almamız, dışarıya çıkmamamız gerekiyor. Ellerinizi sık sık sabunla yıkayın ve ellerinize kolonya dökün. Birbirimize sarılmamalı ve el ele tutuşmamalıyız. Unutmayın, kendimizi ve halkı korumak bizim elimizdedir. Lütfen evden çıkmayın."

HDP'den soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, Remziye Tosun'a yönelik linç kampanyası yapıldığı belirtilerek, "Gerçekleri söylemek, halkı uyarmak suç değildir, görevdir" denildi. (HABER MERKEZİ)