Gümüşhane, Çankırı ve Sivas'ta yedi köy karantinada

Rize ve Van'dan sonra Gümüşhane, Çankırı ve Sivas'ta'da yedi köy karantinaya alındı. İki köyün de başka şehirlerden gelen kişiler nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü tedbiri kapsamında Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü, Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü ile Sivas'ın Akıncılar, Koyulhisar ve Suşehri ilçelerine bağlı 5 köy karantina altına alındı.

Gümüşhane Valiliğinin yaptığı açıklamada, şehir dışından gelen kişilerle kent giriş ve çıkışlarındaki köylere karşı tedbir alındığı ifade edildi. Valilik, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de korona virüsü pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. Şiran'ın nüfusu yaklaşık 22 bin kişi.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENDE VİRÜS ÇIKTI

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif çıkması sonrasında köye giriş ve çıkışlar geçici süreliğine durduruldu.

Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde şimdiye dek herhangi bir vakaya rastlanmazken, sağlık ekipleri de köye giderek yurttaşlara gerekli testleri yaptı.

SİVAS'TA 5 KÖY KARANTİNADA

Sivas'ın Akıncılar, Koyulhisar ve Suşehri ilçelerine bağlı 5 köy, korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "Şehir dışı çok fazla hemşehrimizi ağırladığı için her türlü olasılığa karşı, tedbir amaçlı, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de resmi açıklamalara göre şimdiye kadar, Van'da Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç, Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi ile Çatak'ın Alacayer Mahallesi'ne bağlı Tellikaya ve Çemik mezraları ile Rize'nin Kendirli beldesi ile yakınındaki dört köy karantinaya alındı.

Açıklamada, karantinaya alınan köylere, giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.(HABER MERKEZİ)