'Beni virüs değil, senin bu düzenin öldürür' diyen şoföre gözaltı

'Evde Kal' çağrılarına "Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Beni virüs değil bu düzeniniz öldürür" diyen şoför, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümet, korona virüsü salgını nedeniyle 'evde kal' çağrısı yapmakla yetinirken, ücretsiz izine çıkartılan ya da günlük yevmiyle çalışanlar ne yapacağını bilemez halde. Sesini çıkartanlar ise kendini gözaltında bulabiliyor. Bu durumun son örneği Hatay'da yaşandı.

'Evde Kal' çağrılarına, "Evde kal Türkiye. Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem" diyerek tepki gösteren TIR şoförü gözaltına alındı.

'ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM'

Para kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen şoför sosyal medyada yayınladığı videoda “Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür” ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü'den Can Çapar'ın haberine göre Malik Yılmaz isimli TIR şoförü hakkında 'kanunlara uymamaya teşvik' suçundan işlem başlatıldı.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Sosyal medya üzerinde provakatif paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Tik Tok ile yapılıp Twitter üzerinden paylaşılan halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici video paylaşımı yapan bir şahsın ilçemiz idaremiz dahilinde ikamet eden M. Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup, 29 Mart saat 11.30 sıralarında ikametinde yakalanmış, mevcutlu olarak adliye ye çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır. Şahıs hakkında kanunlara uymamaya teşvik' suçundan adli işlem başlatılmıştır."