Van'da iki mahalle ve iki mezra karantinaya alındı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, korona virüsü nedeniyle Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç, Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi ile Çatak'ın Alacayer Mahallesi'ne bağlı Tellikaya ve Çemik mezralarının karantinaya alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Skype üzerinden kentteki basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ocak ayından bugüne kadar sınır bölgesinde 7 bin 500'ün üzerinde mültecinin geçişini engellediklerini söyleyen Mehmet Emin Bilmez, engellenen mültecilerinin sayısının haftalık bin 500'ü bulduğunu belirtti.

Mültecilerin sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade eden Bilmez, "Yakalanan her göçmen ön kabul merkezine alınıyor. Sağlık taramasından geçiriliyor. Bir belirtisi varsa hastaneye gönderiliyor. Belirtisi yoksa 14 gün izlemeye alınıyor. 14 günü dolan ve sağlık sorunu olmayanları batıdaki geri gönderme merkezlerine gönderiyoruz" dedi.

Kentte korona virüsü (Covid-19) testi çıkan kişiler olduğunu aktaran Vali Bilmez, "Göçmenlerden kaynaklanan pozitif bir vakamız yok. Bu olmadığı gibi Çaldıran, Özalp, Saray ve Başkale sınır mahallelerinde ve ilçelerde herhangi bir vakamız yok. Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç, Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi ile Çatak'ın Alacayer Mahallesi'ne bağlı Tellikaya ve Çemik mezraları karantinaya alındı. İl dışından gelen kişilerin mahallelilerle kurduğu temas ve bunların korona testinin pozitif çıkmasından kaynaklıdır" diye konuştu.

Rize'nin Kendirli beldesi karantinaya alındıRize'nin Kendirli beldesi karantinaya alındı

'DURUMU KÖTÜ OLAN BİR VAKAMIZ YOK'

Van'da "Evde kal" çağrısına genel anlamda uyulduğunu, tedirgin olanların yanı sıra konuyu önemsemeyenlerin de bulunduğuna dikkati çeken Bilmez, bugünden sonra daha katı denetimlerin olacağını, belirlenen kurallara uymayanlara idari para cezasının uygulanacağını belirtti.

Van genelinde 500 yoğun bakım yatağının bulunduğunu, 5 hastanenin pandemi hastanesi olarak belirlendiğini dile getiren Bilmez, "Solunum cihazı konusunda da bir sıkıntımız yok. İlk vakamız bir umreciydi. Taburcu edilebilecek noktaya geldi. Durumu kötü olan bir vakamız yok. Bütün vakalarımızdan olumlu sonuçlar alıyoruz. Yatak konusunda da bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı. (VAN/AA)