LC Waikiki işçileri: Hiçbir arkadaşımız işsiz kalmamalı

Bir işçinin korona virüsü nedeniyle ölmesinin ardından LC Waikiki çalışanları şirket yönetimine seslendi: "Tedbirleri artırın, hiçbir arkadaşımız işsiz kalmamalı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü sebebiyle mağazalarını kapattığını duyuran giyim mağazası LC Waikiki işçileri 1 Nisan'a kadar idari izinli sayılacak. Ancak internet ve depo bölümündeki işçiler 'iş aksamasın' denilerek çalıştırılmaya devam ediyor. Bir işçinin virüs nedeniyle ölmesinin ardından işçiler, seslerini duyurmaya çalışarak şirkete, "Önlemleri artırın" çağrısında bulunuyor.

Korona virüsü sebebiyle mağazalarını kapattığını duyuran LC Waikiki’nin İstanbul Esenyurt’ta bulunan deposunda çalışan işçiler, 9 işçide korona virüsü tespit edilmesine rağmen geçtiğimiz günlerde kendilerine hala izin verilmediğini belirttiler. İşçiler, kendilerine kötü şartlarda yemek verildiğini söyleyerek çalıştıkları ortamın hijyenik olmamasından yakınıyor.

'ARKADAŞIMIZIN ÖLÜMÜ BİZİ DAHA DA TEDİRGİN ETTİ'

Şirket son olarak 1 Nisan'a kadar işçilere ücretli izin vererek evlerine gönderdi. Bir işçi şirketin hala yeterli önlemler almadığını vurgulayarak, "Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre korona virüsünün bulaştığı ancak şirket yönetiminin bunu kabul etmediğini öğrendik. Son olarak bir arkadaşımızın virüs kaynaklı ölmesi bizleri daha da tedirgin etti" dedi.

Merkezi depolardaki durum ise bu süreçte işçiler için en tehlikeli alanlardan biri oldu. Depoda çalışan bir işçi bu durumu şöyle anlattı: "Depoları pozitif çıkan işçiler olduktan sonra kapatma kararı aldılar. Ancak biz defalarca derhal karantina uygulanmasını istemiştik. Depolar tamamen boşaltılsın dedik. Bu sefer de depolar dezenfekte edildikten sonra insanlar mesaiye çağrıldı."

'KİMSE İŞTEN ATILMAMALI'

İşçilerin mücadelesi sonucu şirket yönetimi önlem almaya başladı. Ancak bu önlemler işçilere göre yeterli değil. Şirket bünyesinde çalışan işçilere 1 Nisan'a kadar idari izin verildi. İşçiler ise alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu söyleyerek taleplerini şöyle sıraladı: "Burası binlerce işçinin çalıştığı bir alan. Hastalık bulaşma riski çok fazla olan bir yerde çalışıyoruz. Çalışanlara hala maske ve eldiven sağlanamıyor. Risk ortadan kalkana kadar ücretli izin devam etmeli. Herhangi bir durumda hiçbir arkadaşımız işsiz kalmamalı."