İETT: Dolu otobüse binmeyin, en fazla 10 dakika bekleyeceksiniz

İETT'den açıklama: "Dolu olduğu için yolcu almayan otobüsten sonra durakta bekleme süresi en azla 10 dakika. Vatandaşlarımızın bekleme süresini göze alarak kendilerini riske atmamasını rica ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı korona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında genelge yayınlayarak toplu taşıma araçlarında ruhsatta belirtilen sayının yarısı kadar yolcu taşınabileceğini duyurmuştu. Ancak genelgeye rağmen özellikle yoğun saatlerde toplu taşıma araçlarında fazla yolcu taşınıyordu.

İETT konuyla ilgili olarak İstanbullulara şu uyarıyı yaptı: "Genelge kapsamında çalışma yürüten İETT, her araç tipine göre yolcu sayılarını belirledi. Kurum şoförlerine talimat verilerek belirlenen sayının aşılması durumunda yeni yolcu almamaları, duraklarda otobüse binmeye çalışan yolcular olması durumunda filoya haber vermeleri istendi.

Şoförlerimiz, çalıştığı hatta yolcu talebi olduğunda filoya bilgi veriyor, filo hemen takviye araçlarla yolcuları güvenli şekilde taşımak üzere harekete geçiyor. Otobüsler yolcu sınırını aştığında şoförlerimiz yeni yolcu almamak için ön kapılarını açmıyor. Ancak, durakta bekleyen vatandaşlardan bazıları inen yolcuların ardından orta kapılardan binerek otobüsteki yolcu sınırının aşılmasına neden oluyor. Şoförlerimiz orta kapıdan binişlere müdahale ettiğinde ise otobüs içinde tartışmalar, kavgalar çıkabiliyor. Hatta bazı otobüslerimize bu nedenle trafik polisleri tarafından ceza kesilmiş durumda. Yolcularımızdan da güvenli mesafe konusunda duyarlılık bekliyoruz. Güvenli mesafe uygulaması halkın sağlığı için yapılıyor. Vatandaşlarımızın İETT şoförlerini zor durumda bırakacak ve kendi sağlıklarını riske atacak şekilde otobüse binmeye çalışmaması gerekiyor. Dolu olduğu için yolcu almayan otobüsten sonra durakta bekleme süresi en azla 10 dakika. Tekrar etmek gerekirse, vatandaşlarımızın bekleme süresini göze alarak kendilerini riske atmamasını rica ediyoruz." (HABER MERKEZİ)