Her ilde toplantı: Valilikler kararları açıklıyor

Korona virüsüne karşı 81 ilde il idare kurulu ve pandemi kurulu toplantıları yapıldı. Büyükşehirlerde şehir dışına otobüsle çıkışlar saat 17.00'den itibaren durduruluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 81 ilde bugün saat 09.00'da önce il idare kurulları, ardından pandemi kurulları toplandı.

İSTANBUL'DAN ÇIKIŞLAR DURDURULUYOR

İstanbul Valiliği'nde yapılan korona virüsü toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Yerlikaya toplantının ardından yaptığı açıklamada ise İstanbul'dan şehirler arası otobüs yolculuğunun durdurulduğunu duyurdu. Yerlikaya, "Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Ancak, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, Kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir" dedi.

ANKARA VE GAZİANTEP'TEN AÇIKLAMA

Ankara ve Gaziantep valilikleri de yapılan toplantıların ardından ek tedbirler açıkladı. Ankara'da Vali Vasip Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, şehirler arası otobüs yolculuğunun tıpkı İstanbul'da olduğu gibi 17.00'den itibaren izinle yapılabileceği bildirildi. Açıklamada, "Yolculuğuna izin verilen otobüsler, seyahat güzergâhlarında ancak ilimiz otogarlarında duracak ve seyahat etmesine izin verilen yolcuları, kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabileceklerdir" denildi.

Gaziantep Valiliği'nden de benzer bir açıklama yapıldı.

İl idare kurullarında, salgın kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere halkın en üst seviyede riayet etmesi ve zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşüldü. Pandemi kurulu toplantısında ise, başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınacağı ifade edildi. Valiler, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak, il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyon için ilgili bakanlıklar ile paylaşacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler istanbul il önlem korona