'Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası acilen çıkarılsın'

Samsun'da bir hekimin saldırıya uğramasını kınayan SES Şube Başkanı Aysel Ocak, şu çağrıyı yaptı: Meclis'ten alkış değil, Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın çıkartılmasını acil olarak talep ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Korona virüsüyle mücadelede tüm Türkiye'nin her akşam alkışlarla destek verdiği sağlık çalışanlarının şiddetten korunması amacıyla yasa çıkarılması çağrısı, Samsun'da yaşanan saldırının ardından yinelendi.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Acil servisi hekimlerinden Z. K.’ye, 18 yaşındaki Gamze K. 17 yaşındaki D.A.'nın 25 Mart'ta saldırması olayıyla ilgili KESK’e bağlı SES Samsun Şubesi Başkanı Aysel Ocak basın açıklaması yaptı. Ocak şunları söyledi: “Bizler sağlık çalışanları olarak Çin’den başlayıp dünyada ve ülkemizde yayılan Covid-19 pandemisi karşısında ağır şartlar altında canı pahasına hizmet vermeye çalışırken, bir taraftan da virüsü evde çocuklarımıza, eşimize, anne ve babamıza, ailemize bulaştırır mıyız diye büyük bir stres yaşamaktayız. Biliyoruz ki Dr. Z.K. da aynı özveri ile görevinin başındaydı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarını Meclis'te alkışlatarak sorunları görmezden gelmektedir. Bizler alkış almadan da görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz, aynı sorumluluğu da Sağlık Bakanı'ndan talep ediyoruz. İlimizde iki sağlık emekçi arkadaşımızı şiddete kurban vermiş olan meslek gurubu olarak, başka canlarımızı kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Meclis'ten alkış değil, Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın çıkartılmasını acil olarak talep ediyoruz."