Fahrettin Koca: Virüs nedeniyle can kaybı 92'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de korona virüsü nedeniyle bugün 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Son rakamla birlikte virüs nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısı 92'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, korona virüsü nedeniyle 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini, bugüne kadar vefat eden hasta sayısının 92 olduğunu bildirdi. Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettiklerini  belirten Koca, "Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Virüs nedeniyle 344 kişi de yoğun bakımda" diye konuştu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Son 24 saatte 7 bin 533 test yapıldı, toplamda 47 bin 823 test yapılmış oldu.

- İnsanlar birbiriyle mümkün olduğu kadar az karşılaşmalıdır. Bunun için de çalışma saatleri, çalışma günleri, tatiller düzene konmalıdır.

- Bilim Kurulu'nun 83 milyon için önerdiği tedbir, belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş hayattır, geçici hayat tarzıdır.

- En önemli konu sokakta geçirilecek zamana kısıt getirilmesidir. Bu yöndeki öneri en önemli başlıklardan biri olmuştur. Sosyal hareketliliği ve teması azaltarak, toplum yaşamının yeni bir düzene kavuşması gerekiyor.

- Önümüzdeki günler istesek de istemesek de kesinlikle farklı olacak. Bu hastalık bütün dünyada hayatı değiştirecek bir yayılma kabiliyetine sahip. Bu tehlikeden uzak durmanın bir yolu yok mu, elbette var. Hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmek.

- Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz.

- (Murat Sancak'ın görüntüleri üzerine sorulan bir soruya) Şahısların veya özel bir kuruluşun kendi başına kit alarak, numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil.

- Spor camiasında pozitif olan vakaların sayısı az değil. Biz teması azaltmazsak, izole etmezsek birçok camiada birçok vatandaşın bu enfeksiyonu taşıması mümkün hale gelmiş olur.

- N95 dediğimiz hekimlerin kullandığı maske, 3 milyon 615 bin tane iki gün önce bütün kurumlarımıza dağıtıldı.

- Korona virüsüne yakalanan sağlık çalışanlarıyla ilgili sayı vermenin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum

- İl il vakaları ilk günden itibaren açıklamadık. İtalya'da olduğu gibi bir bölgeden diğerine geçişlerin yoğunlaşmaması için bunu açıklamadık.

- Yoğun bakım ünitelerinde yüzde 62-63 oranında bir doluluk var. (HABER MERKEZİ - AA)