Ulaştırma Bakanılığı'nın Kanal savunması: Elbette devam ediyor

Ulaştırma Bakanlığı, Kanal İstanbul ile ilgili ihale yapılmasına yönelik tepkilere "Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir" diye yanıt verdi. Bakanlık, İBB Başkanı İmamoğlu'nu "Siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize korona virüsünden daha çok zarar vermektedir" sözleriyle hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüyle mücadele sürecinde Kanal İstanbul ihalesinin yapılmasına yönelik tepkilere yanıt veren Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Siyasi fırsatçılık korona virüsünden daha çok zarar veriyor" ifadesini kullandı.

İhaleye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve muhalefet üyeleri tepki gösterdi. İmamoğlu, ihaleyle ilgili "İnanılır gibi değil ama millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil" dedi.

Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldıKanal İstanbul için ilk ihale yapıldı

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada tepkilere şöyle yanıt verildi: "Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir. Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır. Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize korona virüsünden daha çok zarar vermektedir." (HABER MERKEZİ)

İmamoğlu: Millet can, birileri Kanal İstanbul derdindeİmamoğlu: Millet can, birileri Kanal İstanbul derdinde