Salgında can kaybı 15 bini geçti

Dünya genelinde korona virüsü (Kovid-19) bulaşan kişi sayısı 400 bine yaklaşırken, ölenlerin sayısı 15 bini geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle dünya genelinde sokağa çıkma kısıtlamalarına yeni ülkeler eklenirken, alınan tedbirlere de yenileri ekleniyor.

En çok can kaybının yaşandığı İtalya'da dün diğer günlere oranla ölü sayısında düşüş yaşandı. İtalya'da ölenlerin sayısı son 24 saatte 601 artarak 6 bin 77'ye yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesinin güvenliğinden sorumlu Gizli Servis'in bir çalışanında virüse rastlandı. ABD'de, Kovid-19 salgınında vaka sayısı 35 bin 225'i, ölü sayısı 473'ü buldu.

İRAN'DA CAN KAYBI 1812

İran'da ölenlerin sayısı 127 artarak bin 812'ye yükseldi. Başkent Tahran'da zorunlu olanlar dışındaki iş yerlerinin açılması yasaklandı. İran Radyo Televizyon Kurumunda (IRIB) çalışan 19 muhabirde Kovid-19 tespit edildi.

İspanya'da ölenlerin sayısı bir günde 462 artarak 2 bin 182'ye yükselirken, La Liga yönetimi, profesyonel futbol müsabakalarını süresiz askıya alındığını duyurdu. İspanya'da Kovid-19'dan ölümlerin en fazla olduğu Madrid'de defin işleminin durdurulması nedeniyle cesetlerin buz pistinde bekletilmesi kararlaştırıldı.

Almanya'da Bakanlar Kurulu, salgınının bireyler ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için 750 milyar euroluk bir yardım paketini onayladı.

DANİMARKA: ÖNLEMLER 13 NİSAN'A KADAR SÜRECEK

Danimarka'da Başbakanı Mette Frederiksen, ülkede salgının hızını yavaşlatmak için açıklanan önlem ve yasakların 13 Nisan'a kadar uygulanacağını söyledi.

İsviçre, nüfus oranına göre, dünya genelinde İtalya'nın ardından en fazla Kovid-19 vakası bulunan ülke olma özelliğini sürdürüyor. Vaka sayısı 8 bin 549'a ve ölü sayısının da 112'ye yükseldiği ülkede federal hükümet 5'ten fazla kişinin sokağa çıkmasını yasakladı.

İNGİLTERE'DEKİ ÖĞRENCİLER GETİRİLDİ

Salgın nedeniyle uçuşlar iptal edildiği için İngiltere'de mahsur kalan ve Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin tahliyesine başlandı.

Dün 348 öğrenci Türkiye'ye getirildi. Öğrenciler, 14 günlük karantina süresi için Sivas'taki KYK Başbakan Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki yurtlara yerleştirildi.

Fransa'nın 37 kentinde, Kovid-19 nedeniyle, belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 674'e, vaka sayısı ise 16 bin 18'e yükseldi.

Kovid-19 görülen kişi sayısının 315'e yükseldiği Hırvatistan'da dünden bu yana meydana gelen depremler halkı paniğe sevk etti. Uzmanlar, deprem korkusuyla dışarı çıkanlara sosyal mesafeyi korumaları çağrısı yapıyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Yunanistan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 17, vaka sayısı ise 695'e yükselirken, Aegean havacılık şirketi, 26 Mart'tan itibaren tüm uçuşların 30 Nisan'a kadar askıya alınacağını açıkladı.

Çekya'da yapılan araştırmada, halkın yüzde 74'ünün salgın sonucu oluşan belirsizlikten korktuğunu ortaya koydu.

OLİMPİYATLAR ERTELENEBİLİR

Japonya Başbakanı Abe Şinzo, salgın nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenebileceğini söyledi.

Güney Kore'de Kovid-19 tespit edilen 93 yaşındaki bir kadın, 13 günlük tedavisinin ardından tamamen iyileşti.

Ülkede son 24 saatte, son 4 haftadaki en az vaka sayısının kayda geçtiği belirtildi.

Karadağ, Zimbabve ve Gambiya'da ise Kovid-19'dan ilk ölüm vakaları yaşandı.

(AA)