Ulaşlı'dan Sağlık Bakanlığı'na: Davet gelmeden çalışmalara nasıl katılacağım?

Korona virüsü üzerine çalışmaları olan ve KHK ile ihraç edilen Mustafa Ulaşlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Kimden bu anlamda ne kadar bir bilgi varsa bunu bizimle paylaşsın istiyoruz" açıklamasını değerlendirdi. Ulaşlı, "Gidip bakanlığın önünde mi oturmam gerekiyor? Sağlık Bakanlığı'ndan bir davet gelirse elimden geleni yapmaya hazırım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı basın toplantısında Türkiye'de korona virüsüyle ilgili Amerika ve Hollanda'da çalışmalar yürüten ve KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı için, "Aşı konusunda kim neyi ne kadar yapabiliyorsa, o dediğiniz kişi dahil bizimle paylaşmasını istiyoruz" dedi. Bu açıklamanın ardından Ulaşlı, kendisine henüz davet gönderilmediğini söyleyerek, "Davet gelmeden nasıl çalışmalara katılacağım, gidip Sağlık Bakanlığı'nın kapısının önünde oturmam mı gerekiyor" diye konuştu.

Mustafa Ulaşlı

'ELİMDEN NE GELİYORSA YAPARIM'

Sağlık Bakanı Koca, Gazete Duvar'ın gündeme getirdiği Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı'yla görüşüp görüşmeyeceğiyle ilgili sorulan bir soruya, "Biz herkese açık bir şekilde davetimizi yapıyoruz. Aşı konusunda neyi, ne kadar yapabiliyorsa kimden bu anlamda ne kadar bir bilgi varsa bunu bizimle paylaşsın istiyoruz. Dediğiniz kişi dahil olmak üzere bu paylaşacağı bilgiyi bekliyoruz" yanıtını verdi.

Ulaşlı ise Koca'nın bu yanıtından sonra şu açıklamaları yaptı: "Bu ana kadar beni resmi olarak herhangi bir kişi aramadı. Gidip bakanlığın önünde mi oturmam gerekiyor? Sağlık Bakanlığı'ndan bir davet gelirse elimden geleni yapmaya hazırım. Bu konuda zaman kaybetmemek gerekir. Tanı konusunda, aşı konusunda elimden ne geliyorsa yaparım."

Twitter hesabından da açıklama yapan Ulaşlı, "Sayın Bakanım Fahrettin Koca, bilgi ve deneyimimi paylaşmak için hangi devlet kurumuna müracaat etmem gerekiyor? Bakanlık yetkilileri bunu tarafıma bildirirlerse sevinirim..." dedi.

Tanı konusunda katkıları olabileceğini belirten Ulaşlı, paylaşımında "Sayın Bakanım, COVID 19’un moleküler tanısı konusunda, ciddi katkılarımın olabileceğini düşünüyorum. COVID 19 salgını için geçen her saat aleyhimize işliyor olabilir. Aşı ile ilgili bir ekip kurulacaksa her türlü katkıyı yapmaya hazırım…"

Mustafa Ulaşlı, ABD'deki Princeton Üniversitesi'nde 3 yıl ve Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nde 4 yıl korona virüsü üzerine çalışmıştı. Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana ilim Dalı ve Genetik Bölümü'nde görev yapan Ulaşlı, 1 Eylül 2016’da yayımlanan KHK ile ihraç edilmişti.

Virüsü 'en iyi tanıyan' kişi KHK ile ihraç edilmişVirüsü 'en iyi tanıyan' kişi KHK ile ihraç edilmiş

Sağlık Bakanlığı, korona virüsü üzerine çalışan KHK'li Mustafa Ulaşlı ile görüşecekSağlık Bakanlığı, korona virüsü üzerine çalışan KHK'li Mustafa Ulaşlı ile görüşecek