Kürdistan İttifak Çalışması: Kürt halkının iradesini tanıyın

Kürdistan İttifak Çalışması içinde yer alan siyasi parti ve oluşumlar, HDP’li 5 belediyeye kayyım atanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Hem halkımızın seçilmiş iradesine ve hem de Koronavirüsle mücadeleye vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Kabul etmiyoruz, tanımıyoruz!” ifadesine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürdistan İttifak Çalışması, Batman, Silvan, Eğil, Ergani ve Lice belediyelerine kayyım atanmasıyla ilgili basın açıklamadı yaptı. “AKP iktidarına sesleniyoruz; Kürt halkının seçilmiş sivil demokratik iradesini tanıyın! Halkımızın sandıktan çıkmış iradesini düşmanlaştırmaya son verin!” denilen açıklamada, daha önce yerine kayyım atanan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Dikmen’in de bu sabah gözaltına alındığına dikkat çekildi.

Kürdistan İttifak Çalışması’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“AKP iktidarının, Kürt halkının seçilmiş siyasi iradesine karşı düşmanca tutumuna yeni bir halka eklendi! Halkımız bu sabah bir kez daha seçilmiş iradesine kayyım ve gözaltı haberleri ile uyandı. Silvan, Ergani, Batman, Eğil, Lice belediyeleri sabahtan itibaren kuşatma altında. Eşbaşkanlar evleri basılarak gözaltına alındılar. Kimisine Kayyım atandı. Daha önce Kayyım atanan Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Belgin Diken’de gözaltına alınanlar arasında.

HDP belediyelerine yeni kayyum atanmasını ve Eşbelediye Başkanlarının evleri basılarak gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz! Dünya kamuoyunu, halklarını, demokratları, vicdan sahibi herkesi; Kürt halkının sandıktan çıkan seçilmiş iradesine düşmanca uygulamalara karşı güçlü demokratik ses vermeye çağırıyoruz. Başta Batman olmak üzere, halka hizmette, tüm imkansızlıklara rağmen başarıyla çalışmalarını sürdüren; Küresel salgın Koroınavirüse karşı mücadelede, başta hijyenik alanda olmak üzere sürdürdükleri başarılı çalışmalarını anlık olarak kamuoyuyla paylaşan;

Dünyanın ve Türkiye-Kürdistan halklarının birincil gündemi Koronavirüsle mücadele iken; İran’dan gelen Koronavirüs tehdidi nedeniyle Ağrı, Van, Hakkari başta olmak üzere kentlerimiz büyük tehlike altındayken; Cumhur İttifakı iktidarının, belediyelerimize Kayyım atanmasını ve Eşbaşkanlarımızı gözaltına alınmasını; Hem halkımızın seçilmiş iradesine ve hem de Koronavirüsle mücadeleye vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Kabul etmiyoruz, tanımıyoruz! Vatandaşlarımızı, seçilmiş iradelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”