İSKİ'de kadroluya vardiya var, kadrosuza yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan sayaç işçilerinin mücadelesi devam ediyor. İşçiler bugün İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin’le görüştü. Ancak çözüme dair adım atılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, “İSKİ, kendi kadrolu personeline vardiyalı çalışma getirdi. Ancak bu çalışma düzeni 696 sayılı, KHK’lılar için geçerli değil. Eldiven ve maskelerimizle görüşmeye gittik. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin, korona virüsü nedeniyle üç kişi dışında kimseyi içeri alamayacağını beyan etti. Güvenlikçi arkadaşların tavrı çok kötüydü. 45 dakika boyunca yağmurun altında bekledik” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, İGDAŞ ve İSKİ olarak her gün kişi başı 70 noktaya gittiklerini ve bununla ilgili kendilerine hiçbir koruyucu malzeme verilmediğini ifade etmiş, yaşadıkları sorunları paylaşmıştı.

İBB çalışanları: Tuvalet ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruzİBB çalışanları: Tuvalet ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruz

İşçiler bugün İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin’le görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, gelinen noktayı şu sözlerle anlatıyor: “İSKİ kendi kadrolu personeline vardiyalı çalışma getirildi. Ancak bu çalışma düzeni 696 sayılı, KHK’lılar için geçerli değil. Eldiven ve maskelerimizle görüşmeye gittik. İSKİ- Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin, koronavirüsü nedeniyle üç kişi dışında kimse alamayacağını beyan etti. Güvenlikçi arkadaşların tavrı çok kötüydü. 45 dakika boyunca yağmurun altında bekledik.”

İşçiler, su açma işlemlerinin vatandaşların mağdur edilmeden dönüşümlü bir şekilde yapılmasını ancak sayaç okuma işlemlerinin bir süreliğine durdurulmasını talep ediyorlar.

İlhan, “Ortalama günde en az 500 sayaca bakıyoruz. O sayaçlara dokunmamız gerekiyor. Ayrıca girdiğimiz binalarda kapı açık olmayınca tek tek bütün zillere basmamız gerekiyor. Bu çalışmaları yaparken bize hiçbir maske, koruyucu malzeme verilmedi. Bu süre zarfında önlem almadan arkadaşlarımız çalıştırıldı.”

‘KENDİ KADROLU ÇALIŞANLARI İÇİN TEDBİRLER ALDILAR’

Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, “696 sayılı KHK’yla çalışan işçi arkadaşlarımıza sözde kadro diye bir şey icat ettiler. Bu arkadaşlarımızı İSPER (İBB İştiraklerinden İstanbul Personel Yönetim Anonim Şirketi) adı altında bir şirkette çalıştırmaya başladılar. Koronavirüs meselesi ortaya çıkmadan önce “İS-PER değil, İSKİ’nin işçisiyiz” dedik. Ana işverenin bünyesinde çalışmak istiyoruz diye bir kampanya yürüttük. Şu an kendi kadrolu çalışanları için çeşitli idari tedbirler aldılar.”

‘BAŞINIZA BİRŞEY GELİRSE SORUMLU SİZSİNİZ’

Keskin, bugün gerçekleştirilmeye çalıştıkları görüşmeyi ise şöyle anlatıyor: “İSKİ- Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin, virüs sebebiyle tedbirler alındığını, bu yüzden 3 kişiyle görüşebileceğini söyledi. Koronavirüs işçilere gelince maalesef işlemiyor. Kendi çalışanları için tedbirler hayata geçirildi. Bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. ‘İçerde konferans salonunuz var. Biz tedbirimizi aldık. Görüşme yaparsak bu şekil yaparız. Aksi takdirde görüşmeyi kabul etmiyoruz’ dedik. Sonrasında işçi arkadaşlarımızla kapının önünde açıklamamızı yaptık. Başta İstanbul halkına çağrıda bulunduk. Bu kadar korunaksız çalışırken, her gün yüzlerce kapıyı çalarken bir tehdit unsuruyuz. Hiçbir işçi arkadaşımızın sahada dolaşmasını istemiyoruz. İSKİ ve İGDAŞ’a tepkilerinizi yazın. İşçilerimizin sağlığından, halkın sağlığından daha değerli ve daha önemli bir şey olmadığına inanıyoruz.”

Keskin, bugün yapılan görüşme öncesinde belediyenin tedbirler aldığını da ekliyor: “Bugün arkadaşlarımıza maske, eldiven ve el dezenfektanı verdiler. Bu malzemeleri kullanmadıkları takdirde başlarına geleceklerden kendilerinin sorumlu olduğuna dair kağıt imzalattılar."

İBB, çalışanların taleplerini kısmen karşıladıİBB, çalışanların taleplerini kısmen karşıladı