Ankara, Sivas ve Ağrı'da sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma

İzmir ve Manisa'nın ardından Ankara, Sivas ve Ağrı'da da sağlık çalışanları toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak. Ankara Şehir Hastanesi'ne sağlıkçılar için özel otobüs tahsis edilecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi korona virüsü (Covid-19) salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında sağlıkçıların ulaşımını kolaylaştıracak yeni kararlar aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karara göre sağlık çalışanları, 22 Mart Pazar gününden itibaren kimliklerini göstererek EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray'dan ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Ayrıca 22 Mart Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Ankara Şehir Hastanesi 112 otobüs güzergahında saatte bir servis yapacak şekilde sağlık çalışanlarına özel otobüs tahsis edildi.

Sağlık çalışanlarının kurum kimliklerini göstererek binecekleri otobüslerin flamalarında “Sağlık Çalışanları Servisi” yazacak.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da, sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmasına karar verdiklerini açıkladı. Sayan, paylaşımında "Sağlık çalışanlarımız ulaşım araçlarımızdan bedava faydalanabilirler... Onların emeği ödenmez. Allah yar ve yardımcıları olsun..." ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Bu süreçte yoğun ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına bir güzellik de belediye olarak biz yapmak istedik. Bu doğrultuda bu tehdit ortadan kalkana kadar sağlık çalışanlarımız halk otobüsleri ve şehir içinde bulunan belediye otoparklarından ücretsiz yararlanacak. Allah yardımcıları olsun. Onlar için ne yapsak az" dedi.

Dün de İzmir ve Manisa belediyeleri sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkı tanımıştı. (DUVAR)