YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın belagât kazası!

Edebiyat bölümü mezunu olan ve bu konuda çeşitli eserler verip araştırmalar yapan YÖK Başkanı Profesör Dr. Yekta Saraç'ın öğrencilere yönelik yayınladığı duyuru metninin imla hatalarıyla ve anlatım bozukluklarıyla dolu olduğu görüldü.     

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından öğrencilere yönelik bir açıklama yayınladı. Saraç açıklamasında, Türkiye'de korona virüsü nedeniyle ara verilen üniversitelerde eğitimlere dijital imkânlar ve uzaktan öğretim ile 23 Mart tarihinden itibaren başlanacağını duyurdu. Ancak İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan, doktorasını yine aynı bölümde yapıp profesörlüğe kadar yükselen, edebiyat alanında çeşitli eserler veren ve uluslararası nitelikteki "Türk Dil Kurumu Osmanlı Türkçesi Sözlüğü Projesi"nde yer alan Saraç'ın yayınladığı metnin, imla hatalarıyla ve anlatım bozukluklarıyla dolu olduğu görüldü. Bu durum bazı sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı:

Metnin tamamı şöyle:

YÖK Başkanı Saraç'ın biyografisi buradan incelenebilir:

https://www.yok.gov.tr/kurumsal/baskanlarimiz/yekta-sarac

Yekta Saraç'ın eserlerinin arasında 'Klasik Edebiyat Bilgisi - Belagât' bulunması da dikkat çekti. Eserin 15. baskısını yaptığı görülüyor.