Saldırının faili Deniz Kuvvetleri'nden çıktı

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na geçen yıl saldırı girişiminde bulunan kişinin içinden çıktığı aracın Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Destek Kıtaları Grup Komutanlığı'na bağlı olduğu ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı soruşturmaya izin vermeyince savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verip dosyayı kapadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 24 Ekim 2019'da trafikte seyir halinde olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV)’nin eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun aracına bir başka araçtan çıkan kişi yumruk atıp kaçmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir koruma aracından çıktığını söyleyen Ömer Faruk Eminağaoğlu "Yönetim tepeden tırnağa kin  ve nefret saçıyor" diyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Askeri Suçlar Soruşturma Bürosu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin aracına ait plakanın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Destek Kıtaları Grup Komutanlığı'na ait olduğunu tespit etti. Savcılık, konuyla ilgili soruşturma için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan izin istedi. Ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı soruşturma izni vermedi. Savcılık soruşturma izni çıkmaması üzerine yapılan suç duyurusuyla ilgili, 'Kovuşturmaya yer yok' kararı verdi.

KIRMIZI PLAKALI ARAÇ

Eminağaoğlu saldırı sonrası sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili şunları yazmıştı: “35 no'lu kırmızı plakalı aracın üç-dört sıra arkasındaki koruma aracı olduğu ortaya çıkan araç ve bu araçtaki kişi, Ankara’da aracımla normal seyretmekte iken saat 18:03’te aracıma yumruk atıp geçti ve kaçtı… Yönetim tepeden tırnağa kin ve nefret saçıyor.. Bu anlayış ve eylem, benim şahsıma değil halkın yaşam hakkına… Yarın yapacağım suç duyurusunun “tarafsız yargıdaki” akibetini de sizlere ileteceğim…” (HABER MERKEZİ)