Gül: Zorunlu olmadıkça adliyeye gitmeyin, hak kaybı olmayacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, vatandaşlardan çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmemelerini istedi. Gül, "Yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, duruşmaları erteleyecek, süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yeni tip korona virüsü tedbirleri nedeniyle yargısal süreçlerde hak kaybı yaşanmaması için çalışma yapıldığını açıkladı.

Bakan Gül paylaşımında, "Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok, yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalışıyoruz. Avukat meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız müsterih olsun." ifadesine yer verdi.

CEZAEVLERİNDE KORONA VİRÜSÜ VAKASI YOK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde korona virüsü testi pozitif çıkan kimse olmadığını belirtti. Gül şunları söyledi: "Her tedbir büyük bir titizlikle alınmaktadır. Dezenfekte ürünleri ücretsiz şekilde verilmektedir cezaevi yönetimi tarafından tüm tedarikler yapıldı. Dezenformasyonlar, belli operasyon hesaplarının yaptığı hezeyanlardır. Cezaevlerinde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur." (AA)