Basın İlan Kurumundan korona virüsü duyurusu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, korona virüsü ile ilgili haberler konusunda yaptığı açıklamada "kamu düzenini tehlikeye atacak haber ve yorumların yayımlanması durumunda re'sen işlem başlatacağımızı hatırlatırız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Türkiye'nin, Çin'den başlayarak bütün dünyaya yayılan ve hayatı durma noktasına getiren korona virüsü salgınıyla örnek bir mücadele sergilediğini belirterek, "Bu olağanüstü kriz sürecinde, ülkemizin sergilediği örnek mücadelede basınımızın da sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmesi hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Benzeri görülmemiş küresel bir tehdit olarak dünyayı adeta felç eden bu virüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin başarısını sürdürmesinde halkın doğru bilgilendirilmesinin son derece önemli olduğunu aktaran Duran, kamuoyunu endişe, korku ve paniğe sevk edecek, halkın sağlık ve esenliğini tehlikeye düşürecek dedikodu ve yorumların yayılmasını önlemek hususunda basın mensuplarına büyük görev düştüğünü vurguladı.

'KAMU DÜZENİNİ TEHLİKEYE ATACAK HABERLER İÇİN RE'SEN İŞLEM BAŞLATACAĞIZ'

Duran, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Halkımızı endişeye düşürecek, korku ve panik yaratarak kamu düzenini bozacak her kelime ve cümlenin, başlık ve haberin, yorum ve köşe yazısının hatta kullanılan görsellerin ne denli kötü sonuçlar doğuracağı hepimizin malumdur. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan, halkı yanlış yönlendirecek sorumsuz paylaşımların yol açacağı toplumsal zararların önüne geçilmesinde basınımızın güvenilir haber kaynağı olma özelliği daha da önem ve değer kazanmaktadır. Gazetelerimizin ve web sayfalarının haber ve yorumlarında, köşe yazılarında, Basın Ahlak Esasları çerçevesinde sorumlu yayıncılık sergilemeye devam edeceğinden kuşkumuz olmamakla birlikte, münferit herhangi bir sorumsuzluk, yanlış yönlendirme, virüsle mücadelede görevli kurum ve kişilerin çalışmalarını zaafa uğratacak, kamu düzenini tehlikeye atacak haber ve yorumların yayımlanması durumunda re'sen işlem başlatacağımızı hatırlatırız." (AA)