Aytaç Yalman'ın testi negatif çıkmış

Ölüm nedeni tartışmalara yol açan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın ailesine yakın kaynaklar, Yalman'a ölmeden hemen önce korona virüsü testi yapıldığını ve sonucun negatif çıktığını açıkladı. Kaynakların verdiği bilgileri haberleştiren Gökçer Tahincioğlu, “Kesin olan tek şey test yapıldığı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gazeteci Gökçer Tahincioğlu, eski Jandarma Genel Komutanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın ölümüne dair kesin olan tek şeyin, “ölmeden önce korona virüsü testi yapılması” olduğunu yazdı. Tahincioğlu T24'te yayınlanan ve aileye yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Yalman'a ölümünden önce yapılan testin negatif çıktığını aktardı.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün, “Aytaç Yalman korona virüsünden öldü, ailesi de karantinada” iddiasını hatırlatan Tahincioğlu, aileye yakın kaynakların “Yalman'ın eşinin de karantinada olduğu” bilgisini teyit etmediklerini aktardı.

Ahmet Şık'ın haber için teşekkür ettiği Tahincioğlu, Şık'a verdiği cevapta da, “Kesin olan ölümünden önce test yapıldığı. Negatif çıktığı aileyle temasta olanların beyanı. Bana kalırsa tam da senin soruna yanıt olacak biçimde test sonucunun ilgililerce açıklanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Yalman'ın ölmeden önce gribe yakalandığını ve gribin kısa sürede zatürreye dönüştüğünü bildiren Tahincioğlu, zatürre teşhisinden yaklaşık bir hafta sonra Yalman'ın öldüğünü belirtti. Tahincioğlu, Yalman'ın İstanbul Kanlıca'da düzenlenen sade bir törenle toprağa verildiğini aktardı.

ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?

Sözcü'nün Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, emekli generalin ölüm sebebinin yeni tip korona virüsü olduğunu, eşi ile kız kardeşinin de karantinaya alındığını ileri sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Saygı Öztürk: Aytaç Yalman korona virüsünden öldü, eşi karantinadaSaygı Öztürk: Aytaç Yalman korona virüsünden öldü, eşi karantinada