Savcılık: Balıkesir'deki cezaevlerinde korona tespit edilmedi

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki cezaevlerinde korona virüsü tespit edildiğine dair sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki cezaevlerinde korona virüsü tespit edildiği iddiasını yalanladı.

Sosyal medyadaki paylaşımların doğru olmadığı belirtilen açıklamada, tutuklu ve hükümlüler ile jandarma personeli arasında korona virüsüne rastlanan olmadığı belirtildi. İddiaları paylaşanlarla ilgili soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında Balıkesir Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Corona virüsünden dolayı karantina uygulandığı, firarların başladığı ve Ceza İnfaz Kurumu Jandarma Bölük Komutanlığında görevli 3 Jandarma Personelinin de Corona virüs tespit edildiğine ilişkin yalan paylaşımlar yapılmıştır.

Şu ana kadar gerek Jandarma Personeli gerekse Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerle Cezaevi Personelinde Corona virüs tanısı konulmuş kimse bulunmamaktadır. Ceza İnfaz Kurumlarında corona virüsle mücadele kapsamında gerekli önlemler titizlikle uygulanmaktadır. Yalan ve maksatlı paylaşım yapan şahıslarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya başlanıldığı hususu Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (HABER MERKEZİ)