Yurt dışından dönen vekillere karantina

Korona virüsü tehlikesi Meclis'i de harekete geçirdi. Bu süreçte yurt dışına çıkan 9 AK Partili 2 CHP'li milletvekilinin 14 gün kuralını uyguladığı öğrenildi. Meclis Başkanlığı da grupları arayarak yurt dışına çıkan milletvekillerinin Meclis'e gelmemesi konusunda uyardı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgınında yurt dışına giden vatandaşlar 14 gün evden çıkmama konusunda uyarılırken Meclis Başkanlığı da başta umre olmak üzere yurt dışına çıkıp geri dönmüş milletvekilleri için alarma geçti. Edinilen bilgiye göre bu süreçte yurt dışına çıkan yaklaşık 20 milletvekili oldu. Bu milletvekillerinden 2'sinin CHP'li olduğu belirtilirken, büyük kısmının umreye giden AK Partili vekiller olduğu iddia edildi.

AK Parti kaynakları yurt dışına çıkan milletvekili sayısının 9 olduğunu, onların da kendilerine karantina uyguladığını açıkladı. Bu milletvekillerini testlerinin yapıldığı, korona virüs tespitinin söz konusu olmadığı belirtildi. Aynı şekilde CHP'li vekillerin de 14 gün kuralına uygun davrandığı, kendilerini izole ettiği ifade edildi.

Yurt dışına çıkan milletvekillerini Meclis Başkanlığı da yakın takibe aldı. Edinilen bilgiye göre Meclis Başkanlığı siyasi parti gruplarını arayarak yurt dışına çıkan milletvekillerinin isimlerini bildirdi, Meclis'e gelmemeleri konusunda uyarılmasını istedi. Grup yönetimleri de söz konusu milletvekillerini arayarak uyarıda bulundu. Bu arada Meclis çalışmaları devam edecek. Sağlık Bakanlığı uyarıları doğrultusunda önlemler alınırken uzun süreli çalışmadan kaçınılacak.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise umreye giden milletvekili sayısını 5 olarak açıkladı. Bostancı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "2020 yılında AK Partiden 5 milletvekilimiz umreye gitmiş, 4'ü ocak ayında, biri ise 23 şubat tarihinde dönüş yapmıştır ( 4 kişiden 3'ü 1 ve 2 ocakta 1'i 30 ocakta dönmüştür).  TBMM AK Parti Grubu milletvekilleri içinde umreye gidip dönen milletvekili yoktur. Zorunlu yurt dışı toplantılardan dönen 9 milletvekilimiz evlerindedir, genel kurul çalışmalarına sağlık bakanlığının kuralları dahilindeki sürelerin sonunda katılacaklardır."